Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

FÒRUMS ESARQ: Anne Holtrop / Universitat Internacional de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uic h

Conferència el dia 30 abril  a les 19.00 h. 
Organitzat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC). Al Campus Barcelona /A – Anfiteatro (426) Aula Magna.

 Conferència «Una arquitectura possible» a càrrec de l’arquitecte Anne Holtrop en el marc dels FÒRUMS ESARQ 2013. Holtrop aprofundirà en una arquitectura intuïtiva i imaginativa, el resultat de la qual es presta a diverses interpretacions per part de l’observador.

 Anne Holtrop (1977, Holanda), es va graduar cum laude en arquitectura a l’Acadèmia d’Arquitectura d’Amsterdam en 2005. Va iniciar la seva pràctica en el mateix any i va obtenir diverses beques del Fonds BKVB, a més de rebre el Premi Charlotte Kohler d’Arquitectura de la Fundació Cultural Prince Bernhard. Ha fet residències a Tòquio al 2009, al 2011 a Seül i al 2012 a Copenhaguen. És director de curs per al màster d’espais pròxims al Sandberg Instituut Amsterdam, i és editor de OASE, una revista d’arquitectura independent. La seva obra abasta projectes d’arquitectura per a edificis temporals i permanents, i col·labora en ocasions amb els artistes Krijn de Koning i Bas Princen.♦

 

Anne Holtrop: “A possible architecture”

In my work I start with forms and materials which often come from outside the logic of architecture itself. With the idea that all things can be perceived and conceived differently, everything can become architecture. Like in a Rorschach inkblot, a butterfly and a lake can be seen in it. The way I work with this material is an intuitive way, more or less without a plan, and that is characterized with not wanting to know the end result on forehand, but being more interested in a certain way of making and seeing. In that way an architecture occurs by inventing what could be its next step, that is based on previous steps taken.♦

———————————————-

FÒRUMS ESARQ

 Des de la fundació de l’ESARQ de la Universitat Internacional de Catalunya, l’assignatura de Fòrums forma part del programa acadèmic i docent de l’escola i té caràcter obligatori per a tots els alumnes compresos entre 2on i 5è curs de la carrera.

 Fòrum és una assignatura diferent i motiu d’orgull de l’ESARQ i, com el seu nom indica, és una assignatura dedicada al debat i a la reflexió entorn de la realitat arquitectònica. El principal objecte de l’assignatura és l’intercanvi de coneixement, postures i contrasts entre alumnes i professors, un instrument d’enfocament i percepció de la disciplina de l’arquitectura, una plataforma d’esdeveniments relatius a la teoria i crítica del treball de l’arquitecte.

 Fòrums ESARQ pretén a través de les conferències impartides per professors convidats de prestigi nacional, estatal i internacional despertar preguntes i tractar qüestions tant d’actualitat com reflexions i debats sobre aspectes de vital importància per a l’arquitecte.

 És per això que es convida als participants, tant als conferenciants convidats com als alumnes, a plantejar qüestions al voltant de la disciplina arquitectònica, ja sigui per la seva afectació temporal com per la seva profunda rellevància per a la professió.

 En definitiva es tracta d’una assignatura orientada en saber, entendre, veure, reflexionar, pensar, experimentar, aproximar-se millor a l’Arquitectura.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere