Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comencen avui els actes del “Mes Europeu del Cervell” a la Universitat de València

Notícia anterior
Notícia posterior

cervell gran

La Universitat de València acull a partir d’aquest dilluns 6 de maig una sèrie d’iniciatives en el marc del Mes Europeu del Cervell, declarat per la Comissió Europea. La Sociedad Española de Neurociencia (SENC), de la formen part investigadors de la Universitat de València, està promovent activitats en tota España. El postgrau de Neurociències (que inclou el Màster de Neurociències Bàsiques i Aplicades i el Doctorat de Neurociències: www.uv.es/neuroba) organitza aquestes activitats.

 Avui dilluns 6 de maig, hi haurà un taller pràctic sota el títol ‘El cerebro y las sensaciones de olor y saber’. L’acte pretén divulgar com la investigació sobre el cervell ha revelat que la olfacció (i la gustació), tot i ser una sensació mig oblidada i aparentment menor, té una enorme importància en la nostra fisiologia. “No sols ens permet gaudir del menjar i la beguda, sinó que és un sistema sensorial especial al que hi ha renovació neuronal, i que ens permet detectar malalties neuro-degeneratives en estadis incipients, el que ens ajudarà a combatre amb probabilitats d’èxit la xacra terrible de l’Alzheimer i el Parkinson, entre d’altres”, afirmen els promotors.

 El taller ha estat impulsat per la Red Olfativa Española, de la que formen part els membres del Laboratori de Neuro-anatomia Funcional Comparada (dels departaments de Biologia Funcional i de Biologia Cel·lular), que impartiran el taller, i compta amb el suport a València de les facultats de Ciències Biològiques i de Psicologia (el taller s’inclou en les activitats del seu 30é aniversari).

 L’entrada és lliure, però cal reservar plaça per correu electrònic o telèfon a Fernando.mtnez-garcia@uv.es o als telèfons 963543225 (Fernando), 963544185 (Dori) o 963544885 (Ana, Hugo, Marcos, Lluís). ♦

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere