Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’ensenyament del català a les universitats del món

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Vuit països superen Espanya en nombre d’estudiants universitaris de català

 Vuit països –Alemanya, el Regne Unit, França, Itàlia, els Estats Units, Sèrbia, la República Txeca i Hongria– superen Espanya en nombre d’estudiants de llengua catalana, que ofereix l’ensenyament del català en quatre universitats i té 187 estudiants. 

 Són dades que recull l’Informe de política lingüística que el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, ha lliurat aquest dilluns a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, unes dades que ha interpretat després en roda de premsa, acompanyat per la directora general de Política lingüística, Ester Franquesa. 

 Les xifres espanyoles contrasten amb les d’Alemanya, on s’imparteix català a 24 universitats –1.463 joves–; les del Regne Unit amb 18 universitats i 1.084 estudiants; seguides per les de França –13 centres i 1.035 estudiants–; Itàlia –12 universitats i 565 alumnes–; els Estats Units –13 universitats i 458 estudiants–; Sèrbia –una universitat i 334 alumnes–; República Txeca –dos centres i 277 estudiants–, i Hongria amb dues universitats i 204 alumnes. 

 En el conjunt de països hi ha un total de 7.216 alumnes de català que estudien en 123 universitats de tot el món, entre els quals hi ha països com l’Iran, la Índia, el Japó, Mèxic, Cuba, Croàcia i el Camerun. 

 Mascarell ha atribuït aquest escenari al fet que comunitats com per exemple l’alemanya reconeixen la realitat de la llengua i cultura catalana amb més comoditat que des d’altres universitats “infinitament més pròximes”, ha assenyalat referint-se als centres espanyols. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere