Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València coordinarà un projecte europeu per a millorar el diagnòstic de les cataractes i la presbícia

Notícia anterior
Notícia posterior

 El catedràtic d’Òptica i director del Grup d’Investigació d’Optometria de la Universitat de València, Robert Montés-Micó, dirigirà una investigació europea de 3,1 milions d’euros, amb col·laboració empresarial, amb l’objectiu de millorar els diagnòstics de les cataractes i la presbícia, segons ha informat este dilluns la institució acadèmica en un comunicat. 

 El projecte de Montés-Micó ‘Aging Eye’, que es desenvoluparà durant quatre anys, ha estat el primer de l’avaluació del programa ‘Marie Curie Initial Traininig Networks’ (ITN) de la convocatòria d’enguany ‘People’, una modalitat de finançament del Programa Marc per a mobilitat d’investigadors. 

 La investigació transdisciplinar anomenada ‘Aging Eye’ crearà una xarxa europea per a analitzar, amb la tecnologia més puntera, com funciona el cristal·lí de l’ull jove perquè esta informació farà possible “millorar les eines de diagnòstic” que s’usen per a les cascades i la presbícia, han destacat.

 Montés-Micó ha explicat que al mateix temps, els nous coneixements contribuiran a desenvolupar i millorar les teràpies de restauració de la funció d’ulls adults fins a nivells d’ulls joves. Este estudi constituïx “una prioritat cada vegada més apressant a la societat a causa de l’envelliment de la població, així, la nostra meta és aconseguir noves teràpies per a fer front a patologies i alteracions de l’ull i, en definitiva, millorar la qualitat de vida dels ciutadans”, ha ressaltat. 

PARTICIPANTS

 Este projecte europeu es convertirà en una plataforma de 12 investigadors al camp de les ciències de la visió i integrarà en profunditat l’experiència de cinc centres acadèmics de quatre països comunitaris, com són The Faculty of Life Sciences de la University of Manchester (el Regne Unit), l’Institut Universitari d’Investigació en Envelliment de la Universitat de Múrcia, el Rotterdams Oogheelkunding Instituut (Holanda), l’Institute of Biomedical Engineering and Instrumentation de la Politechnika Wroclawska (Polònia) i, fonamentalment, el Grup d’Investigació en Optometria de la Universitat de València. 

 A més, participaran experts de dos grans companyies multinacionals especialitzades en el disseny i producció de lents de contacte i intraoculars; una altra companyia que proveirà la iniciativa avançades eines oftàlmiques en els camps de l’escàner de l’ull o la diagnosi refractiva i una gran cadena europea del sector hospitalari, vincle amb el contacte amb persones afectades per les malalties estudiades. 

 La implicació d’empreses en Aging Eye és una de les peces “fonamentals de la investigació”, segons Montés-Micó, qui considera que fa falta agilitzar la transferència acadèmica a la indústria “només així, els ciutadans es podran beneficiar àgilment dels avanços fets pels científics”. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere