Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB recorrerà la condemna per no respectar els drets d’autor en el seu web

Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha anunciat aquest dimarts que recorrerà la sentència del Jutjat Mercantil 2 de Barcelona que la condemna per no respectar els drets d’autor en el seu campus virtual, i l’obliga a pagar una indemnització al Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (Cedro).

 L’entitat ha presentat una demanda el 25 de març del 2012 contra la universitat perquè en el seu campus virtual posava a disposició dels alumnes còpies –parcials i totals– d’obres, sense l’autorització prèvia que estableix la legislació vigent.

 A través d’un comunicat, el centre ha qualificat la decisió de”desproporcionada”, i ha assegurat que la UAB ha mantingut un respecte ferm cap als titulars dels drets de propietat intel·lectual en l’explotació de les obres protegides per aquests drets.

 Així, ha assegurat que la UAB ha acreditat el “correcte desenvolupament de l’activitat docent” que imparteix en el seu campus virtual, i ha al·legat que respecta la legalitat.

 Per aquesta raó, entén que “hi ha elements suficients per revocar la sentència d’instància”, i presentarà un recurs davant de l’Audiència Provincial de Barcelona, en defensa dels seus drets i del seu bon funcionament. 

 En la sentència, amb data de 2 de maig, el jutge obliga a la UAB a pagar al Cedro 15.091 euros en concepte de despeses d’investigació del cas, i a indemnitzar-la amb un import corresponent a cinc euros per alumne i any matriculat fins que la sentència sigui ferma. 

 El jutge considera que la universitat ha portat a terme una “reproducció i comunicació pública il·lícites d’obres protegides per drets d’autor”, el que vulnera els drets de propietat intel·lectual. 

 Condemna la universitat a “cessar de manera immediata” i abstenir-se de fer en el futur qualsevol acte d’escanejat o digitalització, reproducció i comunicació pública en les seves plataformes digitals, xarxes d’ensenyament virtual o intranets, que afecti els drets de la propietat de les obres representades per Cedro. 

 Alhora, la universitat ha de retirar en un termini no superior a 15 dies tots els fitxers i continguts digitals existents en el seu campus virtual que continguin obres que pertanyin al repertori de Cedro i que s’hagin posat a disposició dels alumnes sense l’autorització de l’entitat.

 La UAB ha explicat que la sentència es basa en la realització de 20 comunicacions públiques sense autorització acreditades per Cedro en el campus virtual, en què la universitat gestiona 2.000 assignatures, 5.000 espais virtuals i 7 milions d’accessos anuals. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere