Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El ministre d’Afers Estrangers espanyol rebutja que una càtedra hagi de servir per encoratjar processos secessionistes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El ministre d’Afers Estrangers i de Cooperació del Govern espanyol, José Manuel García-Margallo, ha destacat aquest dimecres que no creu que una càtedra que porta el nom del principat d’Astúries “hagi de servir de base per encoratjar processos secessionistes contraris a la Constitució”, i ha afirmat que, mentre sigui ministre, això no passarà.

 Així ho ha indicat en el Ple del Congrés, en resposta al diputat de CiU, Jordi Xuclà, qui s’ha interessat per conèixer si el Govern central considera apropiat que l’ambaixador d’Espanya als Estats Units interfereixi de manera directa o indirecta en el procés de renovació de la titularitat de la Càtedra Príncep d’Astúries de la Universitat Georgetown de Washington.

 Per part del diputat, la no renovació de la professora Clara Ponsatí a Georgetown, respon a altres interessos, ja que es produeixen després d’algunes manifestacions de la professora en relació amb el dret a decidir del poble català, i tenint en compte que els professors anteriors havien ocupat la càtedra per una durada de dos anys.

 Segons l’opinió de Xuclà, aquest “concepte restrictiu de la llibertat d’expressió”, és un autèntic escàndol i suposa una censura per motius ideològics.

 Alhora, ha criticat l’actitud de l’ambaixador que va rebutjar rebre o entrevistar-se amb la professora.

 Alhora, ha catalogat aquesta forma de procedir de l’ambaixador com a “lamentable i inquietant”, i ha afirmat que ha actuat d’acord amb idees, fins i tot i va arribar a fer gestions davant del ministeri d’Educació per interrompre la càtedra. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere