Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Tots mobilitzats contra la reforma educativa del PP i contra les retallades

Notícia anterior
Notícia posterior

Unes 2.500 persones tenyeixen de groc els carrers de Tarragona contra les retallades i la reforma educativa

 Unes 2.500 persones -4.000 segons els sindicats- s’han aplegat aquest dijous a la tarda a Tarragona en la manifestació unitària contra les retallades i la reforma educativa que impulsa el govern espanyol. Aquest ha estat l’acte principal de la jornada de vaga en l’ensenyament al Camp de Tarragona, que ha tingut un seguiment “desigual”, segons han reconegut els sindicats. El Departament d’Ensenyament ha xifrat la participació del personal educatiu en l’aturada en poc més del 12%, tot i que, segons la UGT, el percentatge s’eleva fins al 40%. La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Defensem l’ensenyament públic i de qualitat’ ha anat de la plaça Imperial a la plaça de la Font.

 

Entre 700 i 1.000 persones es manifesten pels carrers de Lleida contra la nova llei d’Educació

 Unes 1.000 persones segons els organitzadors i unes 700 segons la Guàrdia Urbana s’han manifestat aquest dijous pels carrers de Lleida contra la nova llei d’Educació que vol aprovar el govern espanyol. L’anomenada ‘marea groga’ rebutja la LOMCE perquè consideren que és “injusta” i “retrògrada”, que incita a “l’amiguisme” i defensa un sistema “dictatorial”. Els organitzadors de la manifestació, a més, denuncien que les retallades en educació posen en perill l’ensenyament de qualitat. La mobilització ha sortit poc després de les sis de la tarda de la delegació del Govern a Lleida encapçalada amb la pancarta ‘Ni LOMCE ni retallades’ i ha arribat a les set a la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

 

Prop de 3.000 persones es manifesten a Girona contra les retallades i la nova reforma educativa del govern espanyol

 Prop de 3.000 persones s’han sumat aquesta tarda a la manifestació en contra de les retallades i contra la reforma educativa que promou el govern estatal. La manifestació ha estat nombrosa als carrers però les xifres del Departament d’Ensenyament denoten un seguiment baix a les aules. Aquesta és la cinquena vaga -entre les del sector i les generals- que afronten els docents en els dos darrers anys. El departament ha xifrat en un 14,45% el seguiment entre el professorat de primària i secundària, mentre que els sindicats l’eleven al 40%. A més, asseguren que la vaga ha afectat un 70% de les classes. “Estem sorpresos perquè hi havia un ambient fred”, ha valorat el portaveu d’Ustec, Xavier Díez.

 

La vaga a l’ensenyament té un seguiment del 18,93% segons el Govern i del 55% segons els sindicats

 La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha xifrat el seguiment de la vaga convocada als sectors de l’educació aquest dijous en un 18,93% del professorat. Segons les dades que ha fet públiques des del Parlament, el 15,51% correspon al professorat del sector públic i el 3,42% al concertat. Per la seva banda, els sindicats convocats han elevat aquesta xifra fins al 55% i s’han mostrat satisfets en el seguiment que hi ha hagut en nivells com les escoles bressol. UGT, CCOO, USTEC-STES i CGT han fet aquesta convocatòria de vaga a tots els nivells educatius, des de les escoles bressol a les universitats, contra les retallades i la reforma educativa del ministre Wert.

 

Sindicats i pares qualifiquen de “massiu” el seguiment al País Valencià mentre Educació el xifra en un 23%

 Sindicats del sector docent i associacions de mares i pares d’alumnes han qualificat de “massiu” el seguiment aconseguit a la Comunitat Valenciana per la convocatòria de vaga en l’educació per a protestar contra la LOMQE i les retallades. Per part seua, la Conselleria d’Educació ha estimat en un 23% els docents que s’han sumat a l’atur en l’ensenyament no universitària. 

 En concret, l’administració autonòmica ha xifrat al 23,14% el seguiment del professorat valencià. En ensenyament públic no universitari ha secundat la jornada reivindicativa el 28,88% dels docents, xifra que baixa fins a l’1,43% a la xarxa concertada. 

 Per províncies, a València, ha fet atur el 21,71% (centres públics: 29,01% i centres concertats: 1,65%); a Alacant, el 25,54% (centres públics: 30,01% i centres concertats: 0,83%); i en la demarcació de Castelló, el 22,07% (centres públics: 25,31% i centres concertats: 1,60%). 

 Al fil d’estes dades, que corresponen a les 11.00 hores, la consellera d’Educació, Cultura i Esport, María José Català, ha agraït que “la gran part de la comunitat educativa continue amb normalitat el seu horari lectiu i està treballant en benefici del rendiment acadèmic de l’alumnat, que com necessita d’últim és perdre un dia d’escola”. 

 “El que més necessiten (els alumnes) és que tots ens comprometem a millorar el sistema educatiu espanyol i valencià sense perdre ni un sol minut”, ha afegit.

 Pel seu costat, les federacions d’ensenyament d’UGT i CCOO han recalcat que la participació entre el professorat de la Comunitat Valenciana se situa en la mitjana de l’Estat espanyol” i han subratllat que “els centres han estat gairebé sense activitat en esta jornada històrica per a l’educació”.

 Així, la Federació de Treballadors de l’Ensenyament d’UGT (FETE UGT PV) i la Federació d’Ensenyament de CCOO (FE CCOO PV) han estimat, amb dades recollides fins a les 12.00 hores, un seguiment extrapolat del 65%. En l’ensenyament concertada, han remarcat “l’alt seguiment en les cooperatives” i han recordat que hi ha professors que “obligatòriament ha d’estar en els centres en servicis mínims”. 

 Alhora, les organitzacions han ressaltat “de manera especial l’elevada participació de les famílies en la mobilització d’esta jornada, que ha fet que els centres estiguen literalment buits, amb l’excepció de part dels alumnes que acudixen al servici de menjador escolar”. 

 “Tant pares, mares com alumnat han recolzat la vaga i hui podem parlar d’un èxit en la unitat i en la lluita per l’educació i contra les retallades”, han argumentat.

 També ha facilitat dades el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV-Iv), que ha elevat la participació del professorat al 70 per c cent; al 73% al de l’alumnat i el 20% del personal no docent. 

 Des de la Federació d’associacions de mares i pares d’alumnes de la província de València (Fapa-València) han informat, d’acord amb una consulta entre els col·lectius associats, que la incidència a l’alumnat ha arribat al 75%, el que “demostra”, ha recalcat el col·lectiu, que “hi ha moltes AMPA compromeses i, amb elles molts pares i mares, conscients de la lluita a favor de l’escola pública, que no han portat hui als seus fills als centres”· 

UNIVERSITATS

 Pel que fa a les universitats, els estudiants han buidat la Universitat de València (UV), on la vaga ha registrat un suport del 90,58%, segons les dades facilitades a Europa Press per la institució acadèmica. Per Campus, en Tarongers, el suport és del 91,45%; en Blasco Ibáñez del 91,17% i a Burjassot del 87,16%.

 En relació amb el Personal d’Administració i Serveis (PAS), el seguiment és del 74,34% i en Personal Docent i Investigador (PDI), un 57% a primera hora, si bé les mateixes fonts assenyalen que el percentatge de suport depèn dels torns, per la qual cosa al llarg del dia es completarà la xifra.

 Per la seua banda, fonts de la Universitat Politècnica de València (UPV), han destacat a Europa Press que la convocatòria ha tingut major incidència entre l’alumnat dins de la institució, i bastant menor entre professorat i PAS.

 La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha assenyalat, en un comunicat, que l’índex de participació entre els seus treballadors públics, a les 12.00 hores, havia estat d’un 1,33%.

 Fonts sindicals han xifrat l’impacte a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i a la Universitat d’Alacant entorn del 40-45%. ♦

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere