Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Vodafone Espanya i la Fundació Pere Tarrés formaran a 300 persones grans en l’ús de les noves tecnologies

Notícia anterior
Notícia posterior

Les dues institucions desenvoluparan un projecte d’alfabetització digital. Es tracta d’una iniciativa innovadora que formarà a persones grans a través de “tauletes”. S’impartiran 30 tallers de diversos nivells de coneixements informàtics.

 La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya han signat un conveni de col·laboració pel qual desenvoluparan a Barcelona un projecte d’alfabetització digital dirigit a gent gran.

 Amb aquest acord es pretén facilitar a la gent gran l’accés als beneficis que proporcionen les Tecnologies de la Informació i Comunicació. Avantatges que arriben tant a l’àmbit de la gestió com al de l’oci i temps lliure i afavoreixen l’envelliment actiu.

 La iniciativa comprèn la formació de 300 persones grans en l’ús d’internet entre els mesos de maig i juny de 2013. S’impartiran 30 tallers de 15 hores de durada sobre usos quotidians d’internet i informàtica. La formació es dividirà en diversos nivells de coneixement, des del més bàsic a l’avançat. L’ensenyament tracta l’ús de cercadors, les xarxes socials, l’enviament de correus electrònics, la fotografia digital, l’e-administració, la seguretat a internet i l’ús de dispositius mòbils (smartphones o tauletes), entre d’altres temes.

 L’objectiu és dotar les persones majors dels coneixements d’informàtica suficients per poder donar una resposta a la necessitat d’estar en contacte amb familiars i amics, fomentar noves amistats i participar en grups d’interès. A més, es fomenta l’ús de l’administració electrònica que aporta avantatges d’accessibilitat, disponibilitat i estalvi de temps. I és que comprar unes entrades per al teatre, reservar un bitllet d’avió, enviar una fotografia per correu electrònic, demanar cita al metge de família són algunes de les gestions que cada vegada és més habitual realitzar-les per Internet. No obstant això, no totes les persones tenen els coneixements d’informàtica suficients per poder dur-les a terme, especialment la gent gran que sovint no han tingut l’oportunitat d’incorporar a la revolució digital. Per aquest motiu, l’objectiu de la Fundació Pere Tarrés i Fundació Vodafone és facilitar a la gent gran l’accés als beneficis que proporcionen les Tecnologies de la Informació i Comunicació.♦
 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere