Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Finalitzen els dos primers MOOC de la UPF amb més de 1.600 participants

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El passat 25 d’abril va finalitzar la primera edició dels dos primers Massive Online Open Courses (MOOC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), desenvolupats en el marc de la plataforma MiríadaX, que agrupa l’oferta de divuit universitats espanyoles i sud-americanes incloses a la xarxa Universia.

 Els primers resultats quantitatius (un total de 1622 participants els han acabat) i qualitatius d’aquesta nova experiència acadèmica i d’aprenentatge, coordinada pel Centre per a la Qualitat i la Innovació Docent (CQUID), són molt satisfactoris, per la qual cosa la Universitat ja està treballant en noves propostes d’elaboració de nous cursos MOOC en diferents plataformes.

 El curs ” Descodificando Álgebra”, desenvolupat per l’Escola Superior Politècnica (ESUP), va comptar amb una inscripció inicial de 2.485 persones, el van començar 553 estudiants i 330 han assolit el certificat d’haver realitzat el curs.

 ” Innotools: transforma tu idea de negocio en una propuesta de valor único”, a càrrec de l’Escola Universitària del Maresme (EUM), pertanyent al TecnoCampus Mataró-Maresme, centre adscrit a la UPF, va tenir una inscripció inicial de 7.230 persones, de les quals 2.665 van iniciar el MOOC i d’aquestes, 1.292 el van acabar.

 

Les eines multimèdia al servei de l’aprenentatge

 Els MOOC, que en aquest cas han tingut una durada de sis setmanes i han estat formats per sis mòduls (més un de presentació), es caracteritzen per aprofitar les possibilitats de les eines multimèdia, com ara vídeos en línia, textos, participació en fòrums o tests per avaluar.

 Estan plantejats com a complement a l’oferta docent de la Universitat, a més de ser una oportunitat per ampliar la projecció internacional, explorar nous models pedagògics a partir de noves tecnologies, atraure futurs estudiants i despertar vocacions.

 La UPF i la Universitat de Girona van ser les dues primeres universitats catalanes a afegir-se a aquesta modalitat d’autoaprenentatge gratuït a través d’Internet, i que ja fa alguns anys es va posar en marxa amb un notable èxit en prestigioses universitats dels Estats Units, com ara Stanford, Princeton i Colúmbia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere