Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Estudiants la UAB tanquen el rectorat de manera “indefinida”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Un centenar d’estudiants mobilitzats per la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) han tancat aquest dimarts i de manera “indefinida” l’accés al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), impedint l’entrada del personal i de l’equip de govern, com a protesta davant de les retallades en el sector universitari.

 Després de quatre setmanes d’ocupació del mateix edifici i nombroses protestes, els estudiants han decidit intensificar les seves accions i mantenir bloquejat l’accés al Rectorat fins que l’equip de govern de la UAB atengui les seves reivindicacions.

 Amb això, la CAF dóna per esgotada la via institucional, a falta de voluntat de negociar i per la “falta evident de democràcia que hi ha d’aquí als òrgans de la UAB”, segons informa en un comunicat, per la qual cosa els estudiants tenen previst quedar-se en el Rectorat.

 Una de les portaveus de la CAF, Laura Genè, ha explicat que des de les 5 hores han tancat els accessos amb cadenes en una “resistència pacífica”, asseguren, tot i que membres de seguretat han procedit a desmuntar les portes per obrir les entrades.

 L’objectiu de les protestes és l’execució de diverses mocions aprovades pel Claustre i el posicionament públic del rector contra les retallades i la política universitària de CiU, el que consideren “insuficient” i sense mesures tangibles.

 “Els estudiants ens veiem abocats a augmentar el nivell de pressió”, ha afirmat la CAF en un comunicat, en què recorda que les seves accions tenen com a objectiu l’equip de govern i mantenen la seva voluntat de negociar l’aplicació de les mocions.

 

Tensió al començament del bloqueig de l’accés al rectorat

 Una cinquantena d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han impedit la matinada d’aquest dimarts l’accés al rectorat del centre amb barricades que han fet amb cadenes, taules, cadires i tota mena d’objectes.

 El gerent en funcions de la UAB, Joan Melción, ha relatat que els fets s’han produït cap a les 5 hores, quan un grup d’encaputxats ha trencat el rellotge de marcatge dels treballadors i han començat a construir les barricades per impedir el pas als 600 persones que treballen a l’edifici. 

 Després de ser preguntat per si avisarà els Mossos d’Esquadra perquè desallotgin els estudiants, Melción ha explicat que l’equip rector es reunirà a les 15 hores per decidir com afrontar amb el conflicte, que ha arribat a la seva màxima tensió aquest dimarts. 

 Melción ha qualificat la situació d'”inesperada” perquè porten tres reunions particulars amb el col·lectiu que està protagonitzant l’ocupació, la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) de la UAB, per canalitzar les seves reivindicacions. 

 “Sense cap preavís i quan donàvem per tancades les converses, ens hem trobat amb això”, ha deplorat el gerent.

 Ha precisat que els responsables del centre han hagut de desmuntar una porta per poder accedir a l’immoble, quan s’han trobat amb una “barrera humana” que els ha impedit de manera coactiva un altre cop el pas. 

 Per no entorpir el treball del rectorat, han traslladat als treballadors a altres punts del centre, ha afegit Melción, que ha qualificat aquest acte d'”atemptat contra la universitat pública”.

 Ha aprofitat per defensar als universitaris, ja que ha afirmat que la resta de col·lectius d’estudiants rebutja els mètodes utilitzats per la CAF, i ha assegurat que estan negociant pels canals institucionals. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere