Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Paco Sanz, T’ajudem!” : Una gala benèfica en la UPV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

“Paco Sanz, T’ajudem!” : Una gala benèfica en la UPV recaptarà fons per a ajudar el valencià que patix al voltant de 2.000 tumors

 La Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà dijous que ve 30 de maig a les 20.00 hores en el Paranimf una gala benèfica per a recaptar fons per a ajudar a costejar el tractament de Paco Sanz, un valencià que té la malaltia rara de síndrome de Cowden, que li ha provocat al voltant de 2.000 tumors. A Espanya hi ha sis casos com el d’este afectat, cinquanta a tot el món, segons ha informat l’organització de l’acte en un comunicat.

 Amb el títol ‘Paco Sanz, T’ajudem! amb tot el nostre amor, amb tot el nostre humor’, s’ha previst una gala plena de bon humor i música, amb l’assistència com a convidats de Santi Rodriguez, promotor i organitzador, Diego Arjona, Xavi Del Tell, Manu Gorriz, Eugeni Alemany, Jesús Arenas, Guillermo Martín i la música del grup valencià The Kojaks. 

 A més es rifaran samarretes del Reial Madrid, València, Llevant, Getafe, Deportivo, Atlètic de Madrid i Sevilla de la Lliga BBVA i de la selecció espanyola signades per futbolistes com Álvaro Negredo i Juan Carlos Valerón. També s’ha creat una fila zero.

 La síndrome de Cowden és un trastorn autosòmic dominant, caracteritzat per la presència de múltiples hamartomes a la pell, pit, tiroide, tracte gastrointestinal, endometri i cervell, i per un risc més alt de tumors malignes (càncer de pit, endometrial, tiroide, testicles i tracte gastrointestinal). La pell està afectada al 90-100% dels casos.

 La síndrome de Cowden es produïx generalment per una mutació en el gen PTEN (homòleg als gens de la fosfatasa i de la tensina) situat en el cromosoma 10q23.2. No se sap la prevalença exacta, tot i que s’estima que se situa en una de cada 200.000 persones.

 El tractament apunta sobretot a la detecció primerenca dels signes malignes. Tot i això, segons la mateixa font, “a Espanya existix un gran desconeixement d’esta malaltia i no hi ha cap tipus de tractament”. Per esta raó, “cal anar-se’n fins a Maryland (EUA) per trobar un tractament experimental com a única solució per als malalts que patixen sta síndrome”.

 Paco Sanz porta cinc anys sencers patint esta malaltia que li ha generat al voltant de 2.000 tumors. Durant este temps va estudiar i es va formar com vigilant de seguretat, activitat a la qual es dedica per poder pagar-se una petita part de l’Assaig Clínic en Bethesda, a Maryland (EUA). Per a poder costejar-se estos viatges i l’estada allà, ha destinat tots els seus estalvis i els de la seua família i ha venut el seu habitatge familiar, segons ha relatat. 

 La Universitat Politècnica de València, a través del Vicerectorat d’Ocupació i Acció Social i dins de l’àmbit de la Responsabilitat Social, col·labora en l’organització de la Gala Benéfica ideada per l’actor i humorista Santi Rodríguez. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere