Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat Valenciana es compromet amb les universitats a garantir el pagament de les nòmines i l’extra de juny

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 logo-generalitat-valenciana

 La Generalitat Valenciana s’ha compromès amb les cinc universitats públiques de la Comunitat a abonar part del deute i “garantir” el pagament de les nòmines del personal de les institucions acadèmiques i de la paga extra del mes de juny. 

 Així ho han assegurat fonts de la Conferència de Rectors de les Universitats públiques valencianes després de la reunió que han mantingut este dijous els vicerectors de planificació econòmica i els gerents de les cinc institucions amb responsables tècnics de la Conselleria d’Hisenda “per a intentar buscar una solució al pagament del deute endarrerit de la Generalitat Valenciana” que ara mateix puja a 1.200 milions d’euros. 

 La trobada, celebrada a l’Institut Valencià de Finances, ha comptat amb la presència del secretari General de Finances, Eusebio Monzó, la subsecretària d’Educació, Virgínia Jiménez, el secretari General d’Universitats, José Miguel Savall i la directora General de Tresoreria, Amparo Haro. 

 La sessió s’ha produït després que esta setmana s’anunciara que les cinc universitats públiques van a presentar “de la mà” i “prompte” recursos davant de la justícia per a reclamar a la Generalitat el cobrament del deute que manté amb estes institucions. 

 Les entitats educatives justifiquen la decisió que, si sol reben la subvenció ordinària d’enguany, “no podran fer front a tots els seus pagaments”, entre els quals hi ha les nòmines dels treballadors. De fet, les tres universitats de major mida –la Universitat de València (UV), la Politècnica de València (UPV) i la Universitat d’Alacant (UA), creuen que no “arribaran” a poder pagar la paga extra del pròxim mes de juny. 

 Després de la reunió de hui, els responsables universitaris han coincidit a assenyalar, a través d’un comunicat, l'”excel·lent sintonia” i el “clima de diàleg” mostrat pel Consell, qui ha reiterat el “compromís seriós de complir amb el pagament o íntegre de les quantitats pressupostades per a 2013”.

A més, les dues parts s’han compromés a treballar conjuntament en la recerca de solucions i l’articulació de mecanismes que permeten recuperar “com més prompte millor” una part de les quantitats degudes dels exercicis del 2010 a 2013. 

“ENTESA”

 “Hem vist col·laboració i entesa per les dos parts”, han asseverat els representants de les entitats educatives, que han recalcat que la recepció d’una part de les quantitats degudes, que anirà arribant poc a poc, “permetrà alleujar un poc les tensions actuals de les tresoreries i garantir el pagament de les nòmines i de la paga extra del mes de juliol”, expliquen.

 Vicerectors i gerents confien que els pagaments comencen a arribar abans de l’estiu, han conclòs. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere