Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les eleccions a rector o rectora de la UPC seran a l’octubre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les eleccions avançades a rector o rectora de la UPC tindran lloc el mes d’octubre. La iniciativa de convocatòria extraordinària d’elecció del rector o rectora que s’havia presentat per un grup de claustrals i que s’ha votat el 17 de maig, no ha prosperat. La iniciativa s’ha debatut i votat en una sessió extraordinària del Claustre Universitari. Per a què hagués prosperat calia el vot favorable de dos terços dels membres d’aquest òrgan (189 vots a favor).

 Les eleccions avançades a rector o rectora de la Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC) tindran lloc el mes d’octubre, tal i com va anunciar el rector, Antoni Giró, el 26 d’abril passat. La iniciativa de convocatòria extraordinària d’elecció del rector o rectora que s’havia presentat per un grup de claustrals i que s’ha votat el 17 de maig, no ha prosperat. 

 La iniciativa, que ha tingut 160 vots a favor, 79 en contra, 10 en blanc i 3 vots nuls, no ha aconseguit els 189 vots favorables (dos terços dels membres del Claustre) necessaris per prosperar, segons estableixen els Estatuts de la UPC (article 71). La iniciativa, que preveia fer les eleccions el 13 de juny, s’ha debatut i votat en la sessió extraordinària d’avui. Aquesta sessió s’ha convocat arran de la presentació de 125 signatures de membres del Claustre Universitari de la UPC que així ho van sol•licitar. 

 El “Debat i votació de la iniciativa presentada de convocatòria extraordinària d’elecció del rector o rectora” ha estat l’únic punt de l’ordre del dia d’una reunió en la qual hi ha hagut una alta participació dels membres del Claustre, a través de nombroses intervencions.

 L’estudiant Marçal Mascaró, com a primer signant, ha presentat la proposta, que ha estat àmpliament debatuda. Per la seva banda, el rector de la UPC, Antoni Giró, ha donat la rèplica a aquesta intervenció. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere