Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Conveni entre la Universitat de Barcelona i el Col•legi d’Advocats de Barcelona per impartir el màster d’Advocacia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El dimarts 21 de maig el rector de la UB, Dr. Dídac Ramírez, i el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), Pedro L. Yúfera, han signat a la seu de l’ICAB un conveni per impartir conjuntament el màster oficial d’Advocacia, uns estudis que segueixen els requisits de formació especialitzada establerts per la nova legislació estatal com a necessaris per exercir d’advocat. La titulació recull l’experiència de la col·laboració anterior entre la UB i l’ICAB, que abans ja havien impartit conjuntament quatre edicions del màster de Pràctica Jurídica amb una metodologia i característiques similars a les del nou ensenyament objecte del conveni.

 D’acord amb la Llei 34/2006 d’accés a la professió d’advocat, desenvolupada pel Reglament aprovat pel Reial decret 775/2011, per poder exercir aquesta professió no és suficient el grau de Dret, sinó que, a més, cal seguir una formació especialitzada, impartida conjuntament per universitats i col·legis professionals, així com superar una prova d’avaluació de l’aptitud professional. El màster d’Advocacia, la primera edició del qual ha començat aquest curs 2012-2013, vol respondre a aquesta demanda formativa. Es tracta d’un ensenyament integral basat en el principi d’excel·lència acadèmica i orientat a obtenir una capacitació professional en qualsevol àmbit de l’ordenament jurídic en què l’estudiant hagi de desplegar la seva activitat professional. La metodologia escollida per assolir els objectius del programa educatiu se centra bàsicament en l’ocupació de l’estudi de cas amb plantejament transversal. Es tracta d’una eina que proporciona als estudiants oportunitats d’aprenentatge de la matèria o matèries sobre les quals es construeix un cas concret. Al mateix temps, propicia el desenvolupament d’habilitats com ara la recerca, l’anàlisi, la interpretació, l’argumentació i la resolució de problemes.

 El màster inclou 90 crèdits ECTS, amb una durada d’un any i mig en grups reduïts de matí i tarda. Les pràctiques externes obligatòries comprenen 30 crèdits i es desenvolupen en despatxos i entitats vinculats a l’exercici de la professió d’advocat, que completen la formació de l’alumnat i alhora en promouen l’efectiva inserció laboral.♦

 

 Fotografia: El degà de l’ICAB, Pedro L. Yúfera, i el rector de la UB, Dr. Dídac Ramírez.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere