Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Seminari presencial de la UOC: “innovació i emprenedoria: una perspectiva europea”

Notícia anterior
Notícia posterior

 Seminari impartit per Daria Golebiowska-Tataj, professora i investigadora de la Warsaw University of Technology Business School, i Visiting Professor de l’IN3 de la UOC.

 El seminari, que serà presencial, serà presentat pel professor Manuel Castells i es realitzarà aquest dimecres 22 de maig de 2013, a les 10.30, a l’Edifici Media-TIC, 7a Planta, Sala William J. Mitchell, C/ Roc Boronat, 117, 08018 Barcelona.

 

Resum:

 Els estudis sobre organitzacions, la recerca econòmica i l’experiència històrica revelen que l’eficàcia de les col·laboracions depèn en gran mesura de la innovació i l’emprenedoria, amb el suport de la indústria i l’aportació acadèmica en pro de la generació de nous productes i processos; la innovació perquè genera riquesa a partir de la recombinació del coneixement, i l’emprenedoria perquè, en generar innovació, cal gestionar i finançar el procés de treure al mercat nous productes i processos. Els fets demostren que es poden bastir ponts entre la innovació i els mercats mitjançant un conjunt variat d’entitats, des de petites empreses innovadores fins a grans multinacionals, a través d’organitzacions sense ànim de lucre, i també institucions públiques, incloses les universitats. 

 Ara bé, no n’hi ha prou de saber que l’origen de l’eficàcia i la col·laboració entre la indústria i el món acadèmic rau en la innovació i l’emprenedoria. La pregunta següent per respondre és com generar innovació i emprenedoria en el nostre món actual interconnectat i global. Les respostes poden trobar-se en la reestructuració de la teoria i la pràctica de la innovació de les economies basades en el coneixement. Per fer-ho, cal reavaluar el marc conceptual de l’emprenedoria, en aquesta era de canvis tecnològics i empresarials accelerats. És important buscar les respostes a aquests interrogants, sobretot per a les economies europees, que breguen amb la crisi econòmica des de 2008.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere