Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Jaume I demana la retirada de la LOMQE i diu que l’educació ha de ser tractada amb els seus professionals

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El Consell de Direcció de la Universitat Jaume I de Castelló ha demanat la retirada de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) i ha fet una crida als grans partits, i en particular al qual té responsabilitat en el govern, perquè consideren l’educació com una “qüestió d’estat que ha de ser tractada i coordinada amb els professionals de l’educació”.

 Així, el Consell de Direcció de la UJI, a la sessió d’este dimarts, va elaborar un comunicat en el qual recorda que esta és la setena reforma educativa des de la instauració de la democràcia a Espanya i que cada govern central ha fet la seua llei, “però sense tenir en compte les opinions i l’experiència dels professionals que cada dia estan en les aules”. 

 Qualifica d'”incomprensible” que en gairebé 40 anys els grans partits polítics “hagen estat incapaços de tractar l’educació com una qüestió d’estat, consensuant una política educativa a llarg termini i primant els criteris tècnics sobre els polítics”, i afegix que “gran part dels problemes actuals del sistema educatiu vénen d’esta falta de voluntat política”. 

 El Rectorat de la UJI explica que, “tot i que tota la comunitat educativa som conscients de les debilitats del nostre sistema i considerem imprescindible fer una reflexió profunda al voltant de l’educació, també creiem que el context actual de profunda crisi econòmica i de grans retallades en l’ensenyament públic no és el més adequat per a imposar un canvi que necessàriament es farà amb menys recursos”. 

 Segons la seua opinió, un plantejament polític que no consideri l’educació com una inversió en lloc d’una despesa “no està enfocant el problema de la manera adequada, i està destinat al fracàs”.

“FA DUBTAR DEL SEU ÈXIT” 

 A més, assenyala que la LOMQE s’ha fet “sense la participació activa dels professionals de l’ensenyament”, la qual cosa “fa dubtar del seu èxit”. Alhora, destaca que és una llei “que ha incidit en aspectes purament ideològics i alguns casos sectaris, que no tenen res a veure amb el procés d’aprenentatge ni amb la millora de les metodologies docents”.

 En este sentit, es referix a la potenciació de l’assignatura de religió “que posa en qüestió el laïcisme que hauria de tenir l’educació pública, la promoció de la separació per sexes, creença o procedència, i l’atac al model d’immersió lingüística i la vulneració de les competències autonòmiques”. Això ha suposat –segons afegix– “una sèrie de manifestacions públiques per part dels professionals de l’ensenyament, dels pares i dels estudiants, la qual cosa és una mostra molt clara que no hi ha hagut diàleg ni consens”. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere