Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut de drets humans de la Universitat de València reflexiona sobre la clonació de persones

Notícia anterior
Notícia posterior

 L’Institut de drets humans de la Universitat de València (IDH) ha organitzat per a demà dijous un seminari, impartit per la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona Verena Stolcke, en què es reflexionarà sobre el clonatge humà, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat. 

 La sessió es farà a les 16.30 hores a l’aula 4P12 de l’Edifici Departamental Occidental del Campus de Tarongers i forma part del programa de seminaris del Màster en drets humans, Democràcia i Justícia Internacional que imparteixen l’IDH i la Facultat de Dret.

 El seminari de la professora Stolcke porta per títol ‘Clonació, parentesc, cultura i naturalesa’, tema de la màxima actualitat després de l’anunci, la setmana passada, per un grup de científics estatunidencs (en què participa la biòloga Nuria Martí Gutiérrez formada a la Universitat de València) que havia aconseguit per primera vegada cèl·lules mare embrionàries amb el mateix ADN (clonades) d’un adult. 

 Per a la professora Stolcke, “el desig per tenir un fill perfectament dissenyat amb els propis gens per a ‘formar una família’ que expressa en una forma especialment literal la vella noció convencional de parentesc biològic, molt difícilment pot considerar-se com una recerca individualista”. En canvi, “més bé, és una altra manifestació d’un món modern intensament competitiu, orientat cap als èxits però profundament desigual, en què el que obtenen els individus s’atribueixen, paradoxalment, a capacitats o falles innates”.

 La professora Verena Stolcke treballa actualment en el grup d’investigació AHCISP (Antropologia i Història de la Construcció de les Identitats Socials i Polítiques) de la Universitat Autònoma de Barcelona, que està analitzant la construcció de les identitats en la seua dimensió simbòlica i política, amb especial èmfasi en el dinamisme de les interrelacions grupals.

 Dirigit actualment per la professora Consol Ramón, l’IDH ha rebut del Ministeri d’Educació la Menció d’Excel·lència pel seu programa de doctorat drets humans, Democràcia i Justícia Internacional. L’IDH va obtenir el 2008 una ajuda dins del programa Consolider-Enginy 2010, formant part d’un projecte en el qual participen 12 universitats espanyoles. 

 El programa Consolider-Enginy és la principal via de finançament del Pla Nacional d’Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica per a projectes d’alta qualitat. Ha estat la primera ocasió que un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtenir una ajuda d’este tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere