Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Professors i estudiants de la Universitat de Barcelona ocupen el Rectorat contra el “desmantellament” de la universitat pública

Notícia anterior
Notícia posterior

 Un grup de professors i estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) ha ocupat aquest dijous l’edifici del Rectorat com a protesta pel “desmantellament” de la universitat pública, segons han informat a través d’un comunicat. 

 L’ocupació també vol evidenciar l’oposició a qualsevol mesura de reducció de personal docent i administratiu: “No acceptarem cap acomiadament ni no renovacions de contractes”, han avisat. 

 A més, han exigit la derogació de la pujada de taxes universitàries perquè “exclouen de l’educació superior a un grup majoritari dels estudiants per raons únicament econòmiques”. 

 També han demanat transparència en els pressupostos de la universitat i la comunicació de les decisions de la direcció que puguin afectar la continuïtat laboral dels treballadors.

 Segons fonts del centre, l’ocupació ha estat “pacífica” i s’ha desenvolupat sense incidents, i han afirmat que el grup és molt reduït.

 

La UB pren “les mesures oportunes” per garantir el funcionament normal de la institució després de l’ocupació

 El rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) ha pres “les mesures oportunes” per minimitzar les afectacions que l’ocupació del seu rectorat per part d’estudiants i treballadors del PAS i PDI aquest matí afecti el funcionament normal de la institució. A través d’un comunicat, afirma que “comparteix” les preocupacions sobre la situació “actual” de la universitat pública però no “aquestes formes de protesta” que alteren l’activitat universitària. Des del rectorat a la UB se subratlla que seguiran mantenint reunions de treball amb la junta i el comitè tant del PAS com del PDI i s’assegura que “no es produirà cap mena d’ERO a la universitat”. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere