Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El rector de la Universitat de València diu que es farà el “màxim esforç” perquè cap alumne siga exclòs per causes econòmiques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Rector,0

Morcillo destaca l'”angoixa financera” i diu que el Consell deu 88 milions a la UV sense comptar els 245,2 milions de deute antic 

 El rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, ha reafirmat este dijous, davant del Claustre, el compromís de la institució amb “un model d’universitat pública” malgrat un “context de polítiques governamentals imposades”, i alhora ha asseverat que esta entitat educativa “farà el màxim esforç per a evitar que un sol alumne siga exclòs dels estudis per causes econòmiques”.
 El rector ha exposat davant de l’organisme l’informe de gestió de l’any 2012, que ha estat aprovat per una “amplíssima” majoria, ha recalcat la Universitat de València en un comunicat. 

 A la presentació de les dades de l’informe, Esteban Morcillo ha agraït “la dedicació i el treball de totes les persones que fan dia a dia possible les activitats docents i formatives, de recerca i transferència del coneixement, culturals i socials de la Universitat de València”. 

 En paraules del rector, “un clar exemple del compromís de la institució amb els servicis públics i un model d’universitat pública que hem construït entre totes i tots des de la recuperació de la democràcia”.

 El màxim responsable de la UV ha afirmat que les universitats es troben “en una dilema”, a causa, d’una banda, de la reforma de l’ensenyament superior que ha posat en marxa el Ministeri, i, per un altre, per “l’angoixa financera” que pateixen les universitats. 

RECLAMACIÓ JURÍDICA

 En este punt, Esteban Morcillo ha recordat que la Generalitat deu 88 milions a la Universitat de València, sense comptabilitzar els 245,2 milions de l’anomenada deute antiga. Per això, la institució, de manera coordinada amb altres universitats valencianes, estudia la reclamació jurídica d’este “deute recent”. Sense el cobrament de part d’este deute, la institució “no podrà fer front al pagament de l’extra de juny de la seua plantilla”, ha advertit.

 El màxim òrgan de la Universitat també ha aprovat el Pla Estratègic 2014. El document ha estat presentat pel vicerector d’Economia, Máximo Ferrando, qui ha resumit l’escenari socioeconòmic i les perspectives per a la Universitat de València. 

 Ferrando ha assenyalat que el futur és d’incertesa financera, la qual cosa complica les previsions de la institució. Així i tot, d’acord amb els seus càlculs, si la Generalitat (o el Govern central mitjançant el FLA) liquidara el deute nou (88 milions), encara ajornant el deute antic (245,2 milions) la Universitat de València tindria marge suficient en tresoreria per fer front a les despeses previstes en 2013. Máximo Ferrando ha anunciat un pressupost restrictiu per a 2014, per sisé any consecutiu.

 Tot i tot, ha dit, i d’acord amb les dades recollides a l’informe de gestió de 2012, la Universitat de València “continua al capdavant del sistema universitari públic valencià, tant en grau com postgrau”. A més, “manté excel·lents posicions en els principals rànquings internacionals d’investigació, un àmbit on la institució destaca en captació de fons aliens.

 També és la segona universitat d’Europa en recepció d’estudiants del programa Erasmus.

 Esteban Morcillo ha destacat, entre d’altres aspectes de l’informe, l’esforç en inserció laboral dels estudiants de la Universitat.

TORN PARAULA

 En el torn obert de paraula, claustrals com per exemple l’estudiant Dídac Delcan (A Contracorrent) han exigit que les retallades no perjudiquin la qualitat de l’ensenyament i que ningú haja de deixar d’estudiar per raons econòmiques. Miquel Coll, representant sindical del PAS, ha demanat més informació sobre la greu situació econòmica de la institució. 

 José Miguel Gallego, de CGT, ha trobat a faltar més autocrítica a l’informe del rector, i ha detallat diferents problemes de gestió. Laura Peris (BEA) ha sol·licitat informació sobre el procés d’avaluació de la docència, i ha demanat més classes en valencià i més recursos per a beques.

 El rector ha respost a les intervencions i ha aprofitat el seu discurs final per a remarcar que la Universitat de València “farà el màxim esforç per a evitar que un sol alumne siga exclòs dels estudis per causes econòmiques”. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere