Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

BARCELONA KEY està seleccionant les Idees del Concurs Internacional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

Actualment el BARCELONA KEY està en la PRIMERA FASE que és la Selecció d’Idees del concurs internacional. Una Comissió d’avaluació en farà la tria i ho resoldrà aquest proper mes juliol, i s’entrarà a la SEGONA FASE que és  el Concurs de Projectes.

 

Què és BARCELONA KEY – Knowledge Economy Yard (KEY)-?

 BARCELONA KEY és un projecte liderat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

 L’objectiu de BARCELONA KEY és fomentar l’arribada a Catalunya de projectes d’inversió de nova activitat de recerca, empresarial de valor afegit i acadèmica de primer nivell internacional per reforçar el rol de Barcelona i de Catalunya com a node econòmic i de coneixement.

 BARCELONA KEY serà un element clau per a reforçar la nostra capacitat d’exportar coneixement. Aquesta iniciativa suposa  l’atracció d’inversió en un espai urbà de qualitat a la façana marítima de Barcelona.

 

A qui va adreçat?

 El Barcelona Knowledge Economy Yard pretén:

1- Atraure institucions o empreses amb un alt component internacional i de coneixement, com per exemple: empreses amb valor afegit alt, institucions de recerca i institucions d’educació superior.

2-  Desenvolupar la capacitat d’atreure i fixar talent.

 El projecte generarà un elevat retorn en forma de nova activitat econòmica d’alt valor afegit.

 Per a la creació de Barcelona KEY, les administracions han reservat un espai urbà de 34.500 metres quadrats de sòl (84.000 metres quadrats de sostre) a Sant Adrià de Besòs, al límit nord de Barcelona, al costat del mar. Aquest terreny està distribuït en dues zones: una de 16.000 metres quadrats de sòl públic (parcel·la Campus) i l’altra de 18.500 metres quadrats de sòl privat (parcel·la Port), ubicades a banda i banda de la Ronda Litoral. Una zona comunicada amb el centre urbà mitjançant la línia 4 del metro, dues estacions del Trambesòs, una estació de Rodalies i la Ronda Litoral.

 BKEY

 

Concurs internacional d’idees

 Per desenvolupar el projecte Barcelona KEY; la Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià varen convocar, en una primera fase, un Concurs Internacional d’Idees per tal que les institucions o grups d’institucions candidates presentin les propostes.

 La selecció de les millors propostes, al maig del 2013, anirà a càrrec d’una Comissió d’Avaluació formada per representants de les tres administracions i per un panell d’experts que valoraran els projectes de dimensió internacional que integrin, entre d’altres, activitats de recerca, desenvolupament i transferència, empresarial i de tipus acadèmic.

 Es tindrà en compte el prestigi de la institució candidata; la qualitat, el valor i l’impacte de la proposta; i la viabilitat i sostenibilitat financera. També es valorarà el potencial de col·laboració amb el teixit empresarial i acadèmic existent, la qualitat i singularitat arquitectònica i urbana del projecte, i l’establiment de programes de treball –educatius i culturals, entre d’altres– amb l’entorn social.

 El concurs es desenvoluparà en dues fases. Una primera fase que integra el Concurs d’Idees que es resoldrà el juliol del 2013 i una segona fase en que participaran els projectes seleccionats -durant la primera fase- i que està previst que es resolgui al maig de 2014.

 

Qui dirigeix el projecte Barcelona KEY?

 El projecte Barcelona KEY el dirigeix Miquel Barceló, Doctor Enginyer Industrial de llarga trajectòria professional i experiència internacional. Miquel Barceló fou director de l’Institut Català de Tecnologia, promotor i president de 22@ Barcelona i de la fundació Btec i, actualment, presideix la consultora Innopro i és expert de la UE DGRegio pel programa RIS3.

 

Consolidar el lideratge de Catalunya

 La posada en marxa dels projectes seleccionats consolidaran el lideratge de Barcelona i Catalunya com el gran pol de coneixement del sud d’Europa.

 Actualment, ja existeixen indicadors que situen Catalunya com a motor del sud d’Europa com ara els ajuts a investigadors excel·lents del Consell Europeu de Recerca en què Catalunya és el tercer país de la Unió Europea en concessions per milió d’habitants.

 Catalunya disposa d’un sistema d’ensenyament superior públic i privat format per 12 universitats orientades a la recerca, un clúster d’escoles de negoci de prestigi internacional i una gran xarxa de recerca excel·lent.

 A més, Barcelona i Catalunya tenen una economia altament internacionalitzada i diversificada. El PIB de Catalunya representa un 18% del PIB espanyol i un 17% de les exportacions espanyoles. Destaca la presència de 3.300 multinacionals estrangeres. Així mateix, Barcelona és la tercera ciutat europea en nombre de projectes d’inversió estrangera i la sisena millor ciutat d’Europa per fer negocis.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere