Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Neus Cónsul, elegida nova directora de l’ETSEIB de la Politècnica de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

neusconsul-web

La professora Neus Cónsul ha estat elegida nova directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), en les eleccions celebrades el 23 de maig.

 Neus Cónsul ha estat elegida nova directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) amb el 62,36% dels vots totals ponderats, segons els resultats provisionals, davant del 34,26% que ha aconseguit el candidat Josep Ferrer Llop. Un 3,38% dels vots ponderats han estat en blanc, segons els mateixos resultats.

 En aquestes eleccions, Neus Cónsul ha obtingut el 28,88% dels vots ponderats del Personal Docent i Investigador amb vinculació permanent; el 8,90% dels del Personal Docent i Investigador (associats, en formació, doctors i no doctors), el 6,42% dels vots ponderats del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i el 18,16% dels vots ponderats de l’estudiantat. Mentre que Josep Ferrer Llop ha obtingut el 20,56% dels vots ponderats del PDI amb vinculació permanent; el 4,97% del PDI restant (associats, en formació, doctors i no doctors); el 4,13% del PAS i el 4,61 de l’estudiantat.

 Cónsul és la primera dona que accedeix a la direcció d’aquesta escola de la UPC, amb més de 150 anys d’història, i substituirà a Francesc Roure, que ha estat director de l’ETSEIB des del 2007. En la seva candidatura ‘Fem ETSEIB’, Neus Cónsul i el seu equip, format per altres vuit professors i professores, s’han compromès a millorar el prestigi dels títols que imparteix l’escola, vetllar per una recerca i una transferència de tecnologia de primer nivell, augmentar la projecció internacional, potenciar el sentiment d’escola, apropar-se a tots els col·lectius i defensar tots i cada un dels llocs de treball.

 ‘Fem ETSEIB’ s’ha presentat com una candidatura de “renovació, diàleg, proximitat, compromís social, internacionalització, professionalitat, rigor, creativitat, innovació, treball per a i amb l’estudiantat, participació, em¬prenedoria, escola”. Aquesta candidatura també defensa “una Escola participativa, transparent, compromesa i propera a totes les persones que la formen”.

 Amb Neus Cónsul al capdavant de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), actualment ja són sis les dones que lideren centres docents a la UPC: Eulàlia Gríful, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT); Lourdes Reig, directora de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB); Núria Castell, degana de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), i Ester Guaus, directora de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT).

 

Neus Cónsul

 Neus Cónsul és doctora en matemàtiques per la UPC i professora titular d’universitat a l’ETSEIB. Ha estat secretària acadèmica del Departament de Matemàtica Aplicada I, sotsdirectora cap d’Estudis de primer cicle de l’Escola i, fins ara, sotsdirectora de Política Acadèmica i Qualitat.

 Imparteix la seva docència a l’ETSEIB en l’àmbit dels mètodes d’elements finits aplicats a l’enginyeria. També és professora en el màster oficial en “Modelització per a la Ciència i l’Enginyeria” a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en el màster “Còmput d’Altes Prestacions, Teoria de la Informació i Seguretat” a l’Escola d’Enginyeria de la UAB.

 Desenvolupa la seva activitat de recerca en l’àmbit de la matemàtica aplicada, fonamentalment en l’estudi d’equacions en derivades parcials no lineals i les seves aplicacions en l’àmbit de l’enginyeria i la medicina. Ha estat responsable de projectes de col·laboració amb empreses relacionats amb la modelització i el desenvolupament de prototips.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere