Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat de la Universitat de Barcelona sobre els incidents que van impedir la reunió del Consell de Govern

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

Avui, 24 de maig de 2013, el mateix grup reduït de persones que ahir van ocupar sense autorització el vestíbul de l’Edifici Històric, malgrat els contactes i aproximacions mantinguts des del dia d’ahir, han impedit de manera violenta i amb formes coercitives que se celebrés el Consell de Govern, en bloquejar les portes d’accés. Els concentrats també han impedit l’accés dels treballadors al seu lloc de feina.

 Aquest Consell tenia com a punt principal de l’ordre del dia l’aprovació dels pressupostos de 2013. En relació amb aquest fet, el Rectorat vol fer constar el següent:

  • Volem condemnar de manera ferma els fets succeïts avui, que han impedit el normal funcionament del màxim òrgan de govern de la Universitat. La no aprovació dels pressupostos en Consell de Govern comportarà l’endarreriment en la convocatòria de places, beques i nous ajuts. Un risc que també afegeix un endarreriment que pot afectar, segons el termini, la continuïtat de contractes, inversions i noves actuacions.

 

  • Els pressupostos d’aquest 2013, pendents d’aprovació, recullen el manteniment de les places en contractes renovables, la convocatòria del màxim nombre de noves places permanents de professorat que permet el marc legal i els ajuts complementaris a la beca equitat, entre d’altres.

 

  • La Universitat de Barcelona ha aplicat els majors ajustaments en les partides de funcionament prioritzant el capítol de personal per assegurar que es mantenen les renovacions habituals i la convocatòria del màxim nombre de places que permet la llei, tal com s’ha esmentat al punt anterior i com ha estat la norma de la UB els darrers anys.

 

  • La UB, tal com va manifestar el rector el passat 17 d’abril, torna a reiterar que no es produirà cap mena d’ERO a la Universitat de Barcelona.

 

Davant d’aquests fets, el Rectorat lamenta haver hagut de suspendre el Consell de Govern i la situació viscuda, i vol informar que s’han pres les mesures oportunes per tal que no continuï l’ocupació coercitiva d’espais de la Universitat i s’eviti la interrupció de la normalitat laboral i acadèmica. 

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere