Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB acull durant tota aquesta setmana el 1er congrés europeu sobre innovació alimentària

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acull a partir d’aquest dilluns i fins a divendres que ve el congrés Food & Health Entrepreneurship Program (FHEP), una cita internacional dedicada a investigadors i empreses que han desenvolupament projectes a l’àmbit alimentari i busquen traslladar-los al mercat.

 La iniciativa té el suport de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (Irta), la Fundació Alícia i el suport de Danone i Gallina Blanca Star, ha informat la UAB en un comunicat, en què informat que participaran representants d’Itàlia, El Regne Unit, Dinamarca, Finlàndia i Nigèria, entre d’altres.

 Entre els temes a tractar es troba la creació d’aliments capaços de prevenir la neurodegeneració i altres malalties, nous productes per a celíacs, així com noves tècniques d’embalatge per millorar la conservació dels aliments frescos i evitar el desenvolupament i bacteris.

 El FHEP és el programa internacional de referència per a investigadors universitaris de l’àmbit de l’alimentació i la salut, i per primera vegada es farà a Europa amb la participació d’uns 40 científics, empreses i inversors.

 A la inauguració del congrés assistiran el vicerector de projectes estratègics i planificació de la UAB, Lluís Tort; el director del Parc de Recerca de la UAB, Buenaventura Guamis; el sotsdirector de l’Irta, Agustí Fonts i el professor de la Universitat d’Oxford Pegram Harrison, entre d’altres.

 Catalunya està a l’avantguarda del sector agroalimentari europeu, amb unes 3.500 empreses que aglutinen el 23% de la producció espanyola, un sector que representa el 2,8% del PIB i un 10% de les exportacions estatals.

 “Es tracta d’un sector de vital importància per a la nostra economia, per això, perquè tota la innovació que desenvolupem generi riquesa en el nostre entorn, és imprescindible poder-la transferir a productes reals de la nostra indústria” i que aquests projectes arribin al mercat, ha assenyalat Guamis. ♦

 

Web oficial de l’esdeveniment….. CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere