Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

V Simposi Internacional de Didàctica de les Ciències Socials en l’àmbit Iberoamericà: «Història i identitats culturals»

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Els grups de recerca de Didàctica de la Història, la Geografia i Altres Ciències Socials (DHIGECS) i de Didàctica del Patrimoni (DIDPATRI), tots dos del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, organitzen el V Simposi Internacional de Didàctica de les Ciències Socials en l’àmbit Iberoamericà: «Història i identitats culturals», dins del XIII Congrés Internacional Jornades d’Educació Històrica.

 Les jornades tindran lloc del 29 de maig a l’1 de juny al campus de Mundet i s’emmarquen en una trajectòria de treball iniciada el 2007. Hi col·laboren diverses universitats de l’àmbit iberoamericà, com ara la Universitat Federal de Paraná (Brasil), la Universitat Pedagògica Nacional de Mèxic, la Universitat del Minho i la Universitat de Porto (Portugal), la Universitat Nacional de La Plata (Argentina), la Universitat Andina Simón Bolívar (Equador), la Universitat de Múrcia i la Universitat de Santiago de Compostel·la, així com altres institucions d’àmbit internacional.

 «L’objectiu del congrés és plantejar i debatre propostes educatives sobre la concepció de la història i els factors que contribueixen a compondre la identitat social i política de l’alumnat d’educació secundària de diferents entorns culturals iberoamericans», explica Joaquim Prats, catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials i coordinador de la trobada. «El simposi —continua Prats— també vol destacar la influència del patrimoni en la identitat de les persones». Les jornades inclouen activitats desenvolupades conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Xarxa de Ciutats Educadores.

 Joaquim Prats contextualitza cadascuna de les línies de comunicació del simposi en el controvertit moment que viu l’educació a Espanya: «Cadascun dels temes que es tracten en el congrés està relacionat amb l’ensenyament de la història, la geografia i les ciències socials que preveuen els diferents sistemes educatius». En particular, es debatrà sobre els canvis que planteja la reforma de la llei educativa espanyola, fonamentalment en el currículum: «Són qüestions de gran rellevància en un moment en què el Ministeri d’Educació està iniciant un canvi curricular que pot afectar greument l’adequada formació dels estudiants en temes importants per a la seva educació en l’àmbit de les ciències humanes i socials».

 El simposi coincideix amb el III Congrés Internacional Jornades d’Educació Històrica, amb què es vol donar continuïtat a les trobades que s’han fet entre el Brasil i Europa des de l’any 2000 per consolidar el camp de recerca de l’educació històrica. L’activitat s’adreça al professorat universitari i a investigadors de l’àmbit de la didàctica de les ciències socials, al professorat d’educació secundària i al personal de gabinets didàctics d’equipaments patrimonials, així com a estudiants de màster i doctorat en l’àmbit de la didàctica i el patrimoni, i a estudiants universitaris de les branques d’Educació, Humanitats i Ciències Socials. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere