Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València ofereix 358 títols propis de postgrau per al curs 2013/2014

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts una oferta de 358 títols propis de postgrau per al curs 2013/2014. Es tracta de màsters, diplomes i certificats que abracen totes les branques del coneixement relacionades amb els ensenyaments que imparteix la institució. La vicerectora de Postgrau, Rosa Marín, ha presentat la proposta, que ha estat aprovada per unanimitat.

 Rosa Marín ha informat que l’oferta global es divideix en 126 màsters, 162 diplomes i 70 certificats. El 70% dels títols són de segona (o més) edició, i la resta s’oferirà per primera vegada el proper curs. La vicerectora ha conclòs la seua intervenció destacant que aquesta àmplia oferta confirma la gran capacitat docent i de gestió de la Universitat València.

 A banda d’aquesta oferta, la Universitat té ja obert el termini d’inscripció a 108 màsters oficials (amb 4.800 places) per al curs 2013/2014, de totes les branques del coneixement: 14 en Art i Humanitats; 15 en Ciències Bàsiques, 21 en Ciències de la Salut, 50 en Ciències Socials i Jurídiques, i 8 en Enginyeria i Arquitectura.

 

Observatori Astronòmic

 El Consell de Govern, d’altra banda, ha aprovat el reglament de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, que compta des de fa unes setmanes amb un nou director, Juan Fabregat. El reglament ha estat presentat pel vicerector d’Investigació, Pedro Carrasco. L’Observatori fou creat el 1909 per Ignacio Tarazona Blanch, i va ser declarat d’utilitat pública en 1919. Es tracta d’un centre singular on es realitzen funcions d’investigació, docència i difusió cultural, en col·laboració amb altres departaments, centres i serveis.

 

Capacitació ensenyament valencià

 Un altre dels punts estudiats ha estat el Pla de Formació Lingüística i Didàctica de la Universitat de València per a obtenir el Certificat de Capacitació per a l’Ensenyament en València i el Diploma de Mestre de Valencià. La vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, ha explicat el contingut. Una Ordre de la Conselleria d’Educació regula les titulacions administratives que faculten per a l’ensenyament en valencià, del valencià i en llengües estrangeres en els ensenyaments no universitaris. L’article 2 assigna a les universitats valencianes competències d’expedició de les titulacions administratives en favor de qui acredite estar en possessió de les condicions necessàries per a obtenir-les. L’article 9 de l’Ordre faculta les universitats valencianes a expedir aquestes titulacions administratives.

 Segons la vicerectora, la Universitat de València està “decidida a reforçar les competències lingüístiques i professionals dels estudiants, i per això ofereix diferents itineraris per a l’obtenció dels certificats previstos per aquesta Ordre”.

 El Pla de Formació de la Universitat estableix els diversos itineraris a través dels quals es podrà obtenir el Certificat de capacitació per a l’Ensenyament en Valencià i el Diploma de Mestre de Valencià de la Universitat de València.

 La vicerectora ha agraït el treball realitzat pels membres del Servei de Política Lingüística i pels professors Vicent Miralles, Ramón Rosselló i Miquel Nicolàs.

 

Condol institucional

 En el seu informe, el rector Esteban Morcillo ha expressat el condol de la institució als familiars de persones vinculades a la Universitat que ens han deixat les darreres setmanes. Es tracta del catedràtic jubilat Francisco Sans Ruiz, del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica; Sergio Castillo Revenga, estudiant de la Diplomatura de Ciències Empresarials; i Juan Estelberto Capachito, estudiant de la titulació de Pedagogia.♦

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere