Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Una vintena d’estudiants de la UB pernocta en la biblioteca contra el desallotjament

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Una vintena d’estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) han passat la nit en la Biblioteca de la Facultat de Filologia del centre en contra del desallotjament la matinada de dissabte d’una cinquantena d’estudiants que ocupaven el rectorat, han explicat fonts del grup que ha protestat i de la universitat.

 La protesta contra el desallotjament va començar a les 17 hores de la tarda d’aquest dilluns quan al voltant de 200 persones es van concentrar davant de l’Edifici Històric de la universitat “en rebuig a la negativa de l’equip directiu a dialogar”, ha explicat el professor Gerard Horta.

 La concentració va durar mitja hora, i durant 15 minuts estudiants i professors van tallar el trànsit de la Gran Via; després un grup d’estudiants va decidir ocupar la biblioteca, tot i que a primera hora del matí d’aquest dimarts ja havia normalitat, segons la universitat.

 Horta ha criticat que l’equip del rector “militaritzi un conflicte, en lloc de dialogar”, arran de l’ordre de desallotjament per part dels Mossos d’Esquadra a estudiants i professors que es trobaven tancats en el rectorat per segona nit consecutiva contra les retallades pressupostàries.

 Estudiants i professors van bloquejar aquest divendres l’accés al rectorat de la UB, el que va impedir fer el Consell de Govern per aprovar el pressupost del 2013, que inclou una retallada de l’1,5% dels comptes, preservant els llocs de treball. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere