Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Sindicatura de Comptes veu “molt greus” els comptes de la Universitat Politècnica de Catalunya i detecta més dèficit del declarat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha alertat aquest dimecres que la situació econòmica i financera de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és “molt greu” i ha detectat gairebé 20 milions d’euros de dèficit més del declarat el 2010 pel centre.

 L’organisme fiscalitzador ha presentat l’informe 7/2013 sobre els exercicis 2008, 2009 i 2010 del centre, en què apunta que el dèficit acumulat ha estat de 82,15 milions d’euros el 2010 segons la universitat, el que la Sindicatura augmenta a 100,74 milions, ha informat en un comunicat.

 Ha atribuït la gravetat de la situació al dèficit acumulat, les dificultats per generar ingressos i reduir despeses, i la dependència financera de la Generalitat, pel que ha recomanat buscar fonts de finançament adequats per “adoptar mesures de contenció de la despesa i reduir el dèficit”.

 També ha advocat per racionalitzar l’oferta acadèmica i la demanda i els recursos que es dediquen per “evitar duplicitats”, a més de maximitzar la utilització i aprofitament dels recursos humans i materials.

 La Sindicatura ha sostingut que la UPC hauria de fer una “valorització econòmica” de les entitats que ocupen espais del centre i tenen un altre tipus de relacions amb la universitat.

 En relació amb la mobilitat del personal docent i investigador (PDI), ha defensat que la UPC ha de prendre els “acords necessaris” per adaptar l’aplicació de la llei de la ciència per explicitar les obligacions d’aquests docents amb la universitat i definir les compensacions perquè no es produeixi un cost per al centre. 

 A més, ha demanat a la UPC que revisi i analitzi els romanents i analitzi si els ingressos per cànon són suficients per compensar els costos indirectes que generen els projectes d’investigació, cursos i serveis prestats pel Centre de Transferència Tecnològica (CTT). ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere