Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les universitats valencianes demanaran al Consell incloure el deute històric i els costos per impagaments a la Llei de Pressupostos / UA

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La vicerectora de Planificació Econòmica de la Universitat d’Alacant (UA), Mónica Martí, ha indicat que les cinc universitats públiques valencianes plantejaran un requeriment al Consell de la Generalitat Valenciana en què demanaran la tramitació d’un crèdit extraordinari per a incloure a la Llei de Pressupostos el deute històric, així com les quantitats derivades dels costos financers ocasionats per les demores i els impagats.

 Martí ha fet este anunci durant la reunió d’este dimecres del Consell de Govern de la UA, quan el rector, Manuel Palomar, en el seu torn d’intervenció per a donar compte del seu informe, li ha cedit la paraula amb l’objectiu d’analitzar la situació econòmica de l’entitat.

 Així, la vicerectora ha explicat que, mitjançant el requeriment, sol·licitaran a la Generalitat Valenciana “la tramitació d’un crèdit extraordinari perquè s’incloguen en l’actual Llei de Pressupostos tant les quantitats degudes pel deute històric, com el derivat dels costos financers que les demores i impagaments han ocasionat”, segons ha informat en un comunicat la institució acadèmica alacantina.

 Alhora, ha afegit que es demanarà la mateixa mesura per al muntant corresponent a les “diferències entre les quantitats pressupostades en 2012 i 2013 i les que van deure pressupostar-se d’acord amb el Pla Plurianual de Finançament”. 

 Alhora, ha anticipat que es requerirà que s’abonen, en el termini d’un mes, els 47 milions d’euros que es deuen a les institucions autonòmiques “de les consignacions pressupostàries incloses en les lleis de pressupostos dels exercicis del 2010 a 2013”, i alhora ha indicat que “s’ha recuperat un 0,5% del total del deute acumulat” en el referit període.

“BONA SINTONIA” AMB LA GENERALITAT

 Durant la seva intervenció, ha ressaltat la “bona sintonia existent” amb l’executiu regional, del qual, tal com ha subratllat, “s’ha aconseguit arrancar el compromís” que el mes que ve es recuperaran de les quantitats pendents “l’import equivalent a la paga extraordinària”, un fet que, segons la seua opinió, “suposarà un important alleugeriment per a la tresoreria i garantirà” el pagament de les últimes certificacions d’obra de la Facultat d’Educació i el seu equipament.

 Martí també ha exposat que les universitats públiques de la Comunitat han sol·licitat al Ministeri d’Hisenda la seua inclusió en el tercer pagament a proveïdors. “El comunicat rebut –per part del propi Ministeri– dóna a entendre que així serà, i que se’ns inclourà o en este pla o en el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA)”, ha afegit.

 Pel que fa a la tresoreria, ha assegurat que “gràcies” als canvis produïts en la gestió, en la nòmina de juny “se’n va a poder pagar també” la productivitat de 2012, “malgrat no haver estat inclosa en les previsions per a l’exercici”. “Hem complit mes a mes allò previst i les desviacions que hem tingut han estat sempre favorables a la universitat”, ha emfatitzat.

 Per la seua banda, Colomar ha anunciat que se’n va a promoure la creació de dos nous instituts universitaris, un d’Arqueologia i Patrimoni, i un segon d’Estudis de Gènere, i ha destacat la “voluntat d’acord” per part de les institucions acadèmiques i del Consell en el referent als màsters. ♦
 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere