Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les Escoles Oficials d’Idiomes del País Valencià oferiran 6.000 noves places el pròxim curs

Notícia anterior
Notícia posterior

Els professors ampliaran el seu nombre de grups de quatre a cinc per a poder crear al voltant de 200

 Les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) del País Valencià posaran en marxa el pròxim curs 6.000 noves places “amb l’objectiu d’ampliar l’oferta educativa i donar resposta a la creixent demanda d’aquests ensenyaments”. 

 Així ho ha assegurat la consellera d’Educació, María José Català, que ha explicat que el Consell “està treballant per a poder satisfer el gran interés dels valencians d’aprendre idiomes en l’EOI”. Per esta raó, es recull en la nova ordre que prepara Educació i que regula l’organització i el funcionament de les Escoles Oficials d’Idiomes a partir del pròxim curs acadèmic 2013-14. 

 “El primer pas serà oferir l’oportunitat d’estudiar a l’Escola Oficial d’Idiomes a 6.000 persones més el pròxim curs”, ha afirmat la Consellera.

 Esta ampliació de places, subratllen des de l’administració, és “una mesura sense precedents en la Comunitat, ja que és la primera vegada que es produïx un increment d’esta envergadura”.

 La creació de noves places a partir de setembre “es podrà aplicar a tots els idiomes i a tots els nivells i es regirà per dos principis fonamentals, mantenir l’horari de treball dels docents i les hores de classe dels alumnes”, afirmen.

 Des del departament de Campanar subratllen que el preu de la matrícula ordinària a l’Escola Oficial d’Idiomes a la Comunitat Valenciana és de 57,92 euros per alumne a l’any, és a dir, de 4,82 euros al mes, “molt més econòmic que qualsevol altra acadèmica privada o entitat estrangera”.

 En la mateixa línia, destaquen que l’EOI valenciana és una de les més barates d’Espanya i el preu de la matrícula és molt inferior a la de la resta de comunitats autònomes com Catalunya (215 euros a l’any), Madrid (119 euros anuals), Aragó (91 euros a l’any), Astúries (62,20 euros anuals) o Balears (143 euros a l’any).

20 HORES LECTIVES DE DOCÈNCIA

 A més, Educació preveu que els professors de les EOI hauran d’ampliar el nombre de grups als quals imparteixen docència, passant de quatre a cinc grups cada any, per a poder crear al voltant de 200 grups més. Tot i això, la Generalitat necessita que “els docents no veuran ampliat el seu horari lectiu, tenint en compte que continuaran impartint 20 hores setmanals de docència”.

 Per la seua banda, afegixen els estudiants “tampoc veuran reduït el seu horari de classe, ja que continuaran rebent formació durant 120 hores anuals com marca la llei”.

 Ara mateix, un docent amb un horari de treball de 20 hores setmanals impartix classe a quatre grups d’alumnes durant quatre hores i mitja a la setmana. A més, exercix durant dos hores més en classes de conversa o repassada. Tot i això, estes classes són voluntàries per als alumnes i no estan dotades de continguts curriculars, afirmen des de Conselleria.

 La nova ordre preveu també dos vies per a la creació d’un cinquè grup per professor i seran els centres de les EOI els que elegisquen la millor manera de posar en marxa la nova mesura en un exercici d’autonomia.

 D’una banda, els centres podran optar per crear cinc grups de quatre hores de classe a la setmana per professor, en lloc de mantenir els quatre grups de quatre hores i mitja. Cal destacar que amb esta opció els alumnes “no perdran hores de classe, ja que continuaran gaudint de 120 hores lectives durant el curs, repartides de manera diversificada al calendari”.

 La segona possibilitat és que els centres mantinguen els quatre grups d’alumnes de quatre hores i mitja de classe a la setmana per professor i que es creu un cinqué grup de dues hores, amb continguts curriculars.

28 EUROS PER FORMACIÓ EN CONVERSA

 Este grup tindrà 60 hores anuals de formació i costarà 28 euros a l’any, és a dir, poc més de 2,3 euros al mes. Es dedicarà a millorar les destreses orals, tindrà continguts curriculars i dotarà a l’estudiant d’un certificat que acredite els coneixements adquirits. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere