Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un estudi determina que fumar en espais lliures de fum no està relacionat amb el consum de tabac en llocs privats / UIC

Notícia anterior
Notícia posterior

La legislació antitabac en llocs de treball i espais públics no es correlaciona amb l’augment de la prevalença del consum de tabac en llocs privats, segons un article publicat pel Dr. José M. Martínez, responsable de l’Àrea de Bioestadística de la UIC. Avui, 31 de maig se celebra el Dia Mundial sense Tabac.

 L’article, publicat a la revista Tobacco Control, exposa les conclusions després d’haver avaluat la correlació entre l’aplicació de les polítiques de control del tabac, en particular les prohibicions antitabac a la feina i en espais públics, i la prevalença del consum de tabac en llocs privats en els vint-i-set països de la Unió Europea.

 Precisament, el Dr. Martínez acaba de rebre un premi extraordinari de doctorat a la Universitat de Barcelona per la seva tesi doctoral titulada “Exposició al fum ambiental del tabac i mesures de control del tabaquisme”. La tesi, defensada el 2010, és un compendi de set articles científics publicats i indexats que va tenir especial rellevància científica perquè en la data en què es van publicar encara no hi havia una mesura de control del tabaquisme total a Espanya. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere