Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Art i tecnologia es fusionen en la UPV en l’exposició interactiva ‘Pensar amb les mans’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

pensar amb les mans

 Art i tecnologia es fusionen a partir d’este divendres en l’exposició interactiva ‘Pensar amb les mans’ que es pot visitar a la Sala Josep Renau de la Facultat de Belles Arts de San Carles de la Universitat Politècnica de València (UPV) fins al pròxim 5 de juliol, segons ha indicat la institució universitària en un comunicat.

 La mostra es tracta d’un innovador projecte expositiu que permetrà als visitants conèixer l’univers creatiu de Pep Carrió i Isidro Ferrer, dos dissenyadors de reconeguda trajectòria, i endinsar-se en les seues obres a través de dispositius de Realitat Augmentada, animació en 2D i 3D, vídeo i altres continguts multimèdia.

 ‘Pensar amb les mans’ està concebut com un projecte experimental que pretén explorar les possibilitats que oferixen les noves tecnologies aplicades al món sensible i imaginatiu de les obres de Isidro Ferrer i Pep Carrió. El projecte ha estat desenvolupat per Unit, Edició experimental, un col·lectiu format per investigadors de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UPV i que té la col·laboració de l’empresa de comunicació gràfica La Impremta CG.

MÉS D’UN CENTENAR D’OBRES 

 L’exposició es compon de més d’un centenar d’obres de Pep Carrió i Isidro Ferrer, entre dibuixos, quaderns, ‘collages’ i objectes que, vistos a través de la pantalla tàctil d’un suport mòbil, s’activen virtualment i els seus continguts apareixen multiplicats i ramificats, a vegades de manera lúdica, mitjançant animacions en 3D, altres, de manera documental i informativa, a través de vídeos i material sonor.

 La representant del Centre d’Investigació Art i A l’entorn de la UPV, Nuria Rodríguez, ha assenyalat sobre l’exposició que es volia investigar sobre les possibilitats que oferixen els dispositius mòbils a una mostra expositiva i per esta raó es van detenir “acuradament” per a imaginar tot tipus de coses o successos que podrien arribar a ocórrer quan es mira a través de les seues pantalles “i apareixen davant nostre altres imatges ocultes a simple vista i d’esta manera poder amplificar el que observem en una exposició”, ha indicat.

 ‘Pensar amb les mans’ permet experimentar i mirar l’obra de Isidro Ferrer i Pep Carrió d’una altra manera, però també visionar altres formats divulgatius, com textos d’autor o entrevistes, i relacionar l’obra exposada amb diferents imatges d’arxiu. Es tracta d’un experiment que pretén oferir un ampli inventari de les possibilitats que brinden les noves tecnologies a l’accés al coneixement i a l’enriquiment de la nostra percepció.

LLIBRE INTERACTIU

 L’exposició es complementa amb una publicació interactiva que recopila els quaderns dels autors com a part del seu procés de treball. El llibre porta per títol Abierto todo el día. Los cuadernos de Isidro Ferrer y Pep Carrió’, i pretén ser un clar exemple de com els llibres impresos tradicionals poden conviure amb les noves tecnologies i servir de suport per a formes innovadores de coneixement. 

 A través dels seus gairebé 300 pàgines, el lector pot crear els seus propis itineraris, activant vídeos, animacions i continguts interactius mitjançant la pantalla del seu dispositiu mòbil.

 L’aplicació que permet gaudir de l’exposició i el llibre s’anomena ‘Los Cuadernos’ és gratuïta i està disponible en l’App Store (format iPad i iphone). L’exposició estarà oberta fins al pròxim 5 de juliol, en horari de dilluns a divendres, d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, i els dissabtes de 10.30 a 13.30 hores. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere