Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El professor de la UV Santiago Mas-Coma, nou president de la Federació Mundial de Medicina Tropical

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 El catedràtic de Parasitologia de la Universitat de València, Santiago Mas-Coma, ha estat elegit president de la Federació Mundial de Medicina Tropical per als pròxims huit anys. L’elecció es va produir durant el Congrés Mundial de Medicina Tropical, celebrat en Rio de Janeiro (el Brasil), amb afluència de més de 7.000 especialistes. Mas-Coma és director del Centre Col·laborador de l’OMS (WHO CC) a la Universitat de València, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

 El càrrec de president ha adquirit major responsabilitat després de la 66th World Health Assembly, celebrada a Ginebra, Suïssa, el cap de setmana passat, on es va adoptar una resolució històrica sobre les anomenades 17 malalties desateses (Neglected Tropical Diseases) principals.

 Esta resolució fa referència a totes les mesures i recomanacions efectuades dins de l’anomenat NTD Roadmap dissenyat pel comité d’experts WHO-STAG al qual el professor Mas-Coma pertany des de fa anys. En l’esmentat full de ruta es marquen els objectius mundials per a 2015 i 2020, i ha estat elaborada amb aportacions d’organitzacions del món, públiques i privades, involucrades en salut en un o un altre aspecte.

 Les implicacions són “transcendentals” per a la humanitat ja que milers de milions de persones afectades per malalties causants del subdesenvolupament en el món i també concretament per als que treballen en malalties parasitàries i cooperació internacional a tots els nivells, segons les mateixes fonts. 

 Per a fer-se una ràpida idea de les magnituds, només l’Ascariasis afecta ja 1.300 milions de persones actualment; l’Ancylostomiasis, a 700 milions; la Trichuriasis, a 500 milions; o la Schistosomiasis, a 250 milions. Altres, com el Dengue o la Fascioliasis, estan emergint i causant incessants epidèmies en tots els continents en estos últims anys per les seues interrelacions amb el canvi climàtic i el canvi global.

 La important quantitat de fons, en gran part ja compromesos i en molts casos ja aportats, que s’espera destinar per a la consecució dels al·ludits objectius “va a obrir moltes esperances a les zones més depauperades del món i places de treball per tot arreu”. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere