Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya reduirà places de Magisteri i establirà dobles titulacions

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha anunciat aquest dilluns que reduirà les places de la carrera de Magisteri perquè augmenti la nota de tall i establirà la possibilitat de cursar dobles titulacions, amb l’objectiu de millorar la “qualitat dels docents”.

 Ho ha avançat la consellera en un dinar en la Tribuna de l’Ateneu Barcelonès amb el títol ‘La força de l’educació’, on ha explicat que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, detallarà aquesta reforma en els pròxims dies. 

 A més de la reducció de l’oferta de places, de la qual no ha precisat el percentatge, ha explicat que la carrera es podrà complementar amb “ofertes diferenciades” com, per exemple, les dobles titulacions, de manera que el període d’estudi es podrà allargar.

 En relació amb les dobles titulacions, Rigau ha concretat que encara es té a veure “quines universitats es vincularan” a aquesta proposta i ha sostingut que, amb aquesta reforma d’accés, els estudis de Magisteri seran més exigents. 

“Estem treballant perquè la universitat assumeixi una nova manera de formar als nostres mestres i hi ha una molt bona predisposició per part de les universitats catalanes”, ha assegurat, i ha afegit que cal que el mestre sigui una persona culta amb bon nivell.

 Així, ha dit que no és que els docents actuals estiguin mal formats, sinó que estan formats “de manera que els van ensenyar”, per la qual cosa es necessita que les noves generacions siguin cultes en el seu conjunt.

 Ha indicat que entre el 75% i el 80% dels professors provenen del Batxillerat Humanístic i Social, pel que ha defensat que a l’arribar a Magisteri facin formació científica i no només didàctica en ciències perquè els coneixements en Matemàtiques són “insuficients”, ja que són els adquirits en la Secundària. 

 Rigau ha criticat l’excessiva especialització dels docents: “Hem anat especialitzant tant el mestre de primària que hem pres mal”, de manera que ha advocat per un bagatge fort global i una especialització posterior. 

 Segons la consellera, la reforma d’accés als estudis de Magisteri ha d’anar acompanyada per una reforma en la provisió de llocs de treball, el que està impulsant Ensenyament a través de l’esborrany del decret de plantilles, que pretén que els directors puguin elegir el 50% dels professors i exigir un perfil determinat. 

 “La transmissió cultural a l’escola ha de venir de la qualitat dels seus docents perquè és la manera de compensar la desigualtat de les oportunitats”, de manera que un docent culte compensi el fet que un nen vingui d’un entorn feble social i culturalment. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere