Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat d’Alacant acull una Escola Internacional de Doctorat en Química

Notícia anterior
Notícia posterior

 Prop de dos-cents investigadors i alumnes de postgrau de les deu universitats que formen part del projecte ORFEO participen en la Universitat d’Alacant en una Escola Internacional de Química Orgànica amb àtoms metàl·lics (organometàl·lica).

 Denominada “VI International School On Organometallic Chemistry Marcial Moreno Aragoneses“, aquesta activitat està adreçada als estudiants universitaris i de doctorat de Química, Enginyeria Química i Farmàcia, així com a investigadors postdoctorals. Els alumnes tindran l’oportunitat de fer una breu presentació oral, amb l’ajuda d’un pòster. L’idioma oficial de l’Escola serà l’anglès.

 El programa s’està desenvolupant dels dies 3 a 5 de juny. Científics de prestigi impartiran les ponències plenàries en diferents àrees de la Química (inorgànica, orgànica, computacional, etc). Tindrà lloc una ponència relacionada específicament amb aspectes que tenen a veure amb la recerca i el desenvolupament industrials.

 Aquesta trobada està organitzada pel Departament de Química Orgànica i l’Institut de Síntesi Orgànica de la UA, i dirigida per Miguel Yus. Les sessions es desenvoluparan en la sala de graus de l’Aulari II.

 Aquesta activitat està promoguda per l’equip del projecte Consolider Enginy 2010 ORFEU CSD2007-00006, del qual formen part nou universitats espanyoles, inclosa la UA, i una de britànica, i que reserva una part dels seus recursos per a la formació investigadora d’estudiants avançats.

 L’Escola Marcial Moreno Aragoneses pren el seu nom d’un científic ja mort, que va ser un dels fundadors de l’Autònoma de Barcelona. El programa d’aquesta sisena trobada, que se celebra anualment en diferents universitats, consta de 7 conferències plenàries, 14 presentacions breus, 44 presentacions flaix i uns 80 pòsters. Els temes corresponen a tres branques de la Química: l’orgànica, que se centra en la reactivitat, síntesi i estudi dels mecanismes de reacció relacionada amb les substàncies formades principalment per carboni; l’organometàl·lica, que associa a la química orgànica àtoms metàl·lics i n’estudia les propietats, reactivitat, aplicacions, etc; i la computacional, que ajuda a justificar mecanismes i resultats experimentals de les dues branques anteriors. Els conferenciants seran Matthias Beller (Rostock); Carmen Claver (Tarragona); Pier G. Cozzi (Bolonya); Tamio Hayashi (Singapur); Paul Knochel (Munic); Dean Toste (Berkeley); i Michael K. Whittlesey (Bath). ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere