Daniel Arasa recull, en el seu nou llibre, l’assetjament que pateixen els cristians
La Sala de Graus de la Universitat Abat Oliba CEU va acollir ahir l’acte de presentació, presidit pel rector de la UAO CEU, el Dr. Carlos Pérez del Valle en el qual van intervenir també, Ariadna Blanco, delegada d’Ajuda a l’Església Necessitada a Catalunya, Josep María Simó, president de la Federació Internacional de Metges Cristians i Joan Andreu Rocha, vicedegà de Periodisme de la UAO CEU.
Arasa va anunciar, durant la trobada, la cessió dels drets d’autor a l’entitat Ajuda a l’Església Necessitada (AIN) en reconeixement i gratitud per la seva labor en l’empara dels cristians al món.
El periodista i professor de la UAO CEU, Daniel Arasa va presentar el seu nou llibre ‘Cristians, entre la persecució i el mobbing’ on aborda l’assetjament que pateixen els cristians al món però també, de forma creixent, en occident. La sala de graus de la UAO CEU a Barcelona va acollir l’acte de presentació en el qual van intervenir representants d’entitats cristianes com la Federació Internacional de Metges Cristians i AIN. També va participar el vicedegà de Periodisme de la UAO CEU, Andreu Rocha i el rector de la UAO CEU el Dr. Carlos Pérez del Valle. Tots ells, van reflectir les seves pròpies experiències, com a cristians, tant des del punt de vista personal com a professional, la qual cosa va evidenciar la realitat plasmada en el nou llibre del professor Daniel Arasa. “El cristianisme és la religió més perseguida del món. Hi ha països on estar batejat és motiu suficient perquè et deneguin drets bàsics com l’educació o la sanitat”, així de contundent s’expressava Ariadna Blanco durant la seva exposició qui va tenir, a més, paraules d’agraïment a l’autor pel seu treball i “ per treure a la llum un problema que ens concerneix a tots”.
Per la seva banda, el president de la Federació Internacional de Metges Cristians, Josep María Simó va traslladar als assistents el mobbing que sofreixen els professionals cristians de la medicina. “Cada any moren més de 100.000 persones al món pel seu confesionalitat catòlica. I, en occident, no es pot formar legalment un metge que no hagi practicat avortaments” així, s’explicava Simó durant la seva participació en la taula rodona.
Joan Andreu Rocha, vicedegà de la UAO CEU va traslladar la seva visió, des d’una perspectiva institucional del tema i com a expert en mitjans de comunicació i el tractament per part d’aquests dels assumptes relacionats amb la comunitat catòlica i va evidenciar la “discriminació que sofreixen els catòlics per part d’alguns mitjans de comunicació”.
Daniel Arasa, va tenir paraules d’agraïment a la Universitat Abat Oliba CEU, a les institucions que li acompanyaven i a tots els assistents que s’havien desplaçat per assistir a l’acte de presentació. Durant la seva intervenció, l’autor va desgranar multitud d’exemples que es poden consultar en el llibre que demostren a l’assetjament que sofreixen els catòlics al món i la constatació que es tracta d’una emergència sanitària silenciada pels mitjans de comunicació i pels representants polítics.“Hi ha institucions com Amnistia Internacional o l’ONU que denuncien les violacions dels drets humans però “silencien” la persecució dels cristians”. En referència al món occidental, Arasa va demanar als governs que “sense trencar relacions” s’exigeixi als països musulmans la mateixa llibertat de culte: “si es poden fer mesquites a Espanya perquè no es poden fer esglésies a Sudan”.
Finalment, el periodista i escriptor va expressar el seu desig que aquest llibre permeti aflorar en la societat un problema silenciat”.♦