Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Diputació potència el planter de metges de Lleida amb set beques ‘PostMIR’

Notícia anterior
Notícia posterior

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha lliurat aquest dimarts set beques als guanyadors de les ajudes ‘PostMIR’ 2013 amb les quals la institució vol potenciar el planter de metges en el territori.

 “Garantitzem que la fuga de cervells no sigui habitual en les nostres comarques pel fet que l’expectativa que puguin tenir en altres llocs també la puguin tenir aquí”, ha assenyalat Reñé.

 Inicialment estaven previstos cinc diplomes, però “els projectes eren tan potents que lliurarem set”, ha afegit.

 Les anomenades ajudes ‘PostMIR’, tenen un pressupost de 125.000 euros i són la primera experiència d’aquestes característiques que es posa en marxa a la província per evitar la fuga de talents.

 Els guanyadors, Josep Montserrat, Sara Moreno, Rosa Palma, Sandra Serra, Marta Romero, Marta Gracia i Sofia Rotger desenvoluparan al costat dels grups de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) projectes d’investigació en pneumologia, càncer, dermatologia, ginecologia i obstetrícia, nefrologia, atenció primària i psiquiatria.

 El director mèdic de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Alfredo Jover, ha qualificat la lliura de les beques de “moment d’alegria” per identificar persones de valia, per apostar per la investigació i per l’orgull que segons les seves paraules significa per al seu hospital la permanència d’aquests professionals.

 Xavier Matías-Guiu, director de l’IRBLleida, ha destacat l’interès que ha tingut la iniciativa a la qual en poc temps s’han presentat 12 candidats entre els quals l’Agència de Gestió d’Ajudes per a la Investigació de la Generalitat ha seleccionat als guanyadors destacant la qualitat dels 12.

 Per al director territorial de Salut a Lleida, Josep Pifarré, poder convocar unes beques per després de la residència és un projecte que suma al posar d’acord a les diferents institucions perquè el talent, les persones que tenen una formació tan llarga, puguin continuar a Lleida, uns en la seva terra d’origen i altres en la seva terra d’adopció.

 “És molt important perquè consolida la marca Lleida a l’àmbit de les ciències de la salut”, ha conclòs Pifarré. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere