Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 320 pimes catalanes es formaran amb ESADE i el Campus BBVA en el marc del programa “Yo Soy Empleo”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La iniciativa del BBVA vol donar suport a les empreses espanyoles per crear 10.000 llocs de treball i s’estima que ajudarà a la creació d’unes 1.500 noves ocupacions a Catalunya

 Les pimes també arrisquen en temps de crisi. Malgrat la complexitat del context econòmic actual, més de 230 empreses catalanes participaran en el programa de formació per al creixement “Yo Soy Empleo”, que impartiran a Barcelona el Campus BBVA i ESADE. Es tracta d’una iniciativa del BBVA per ajudar les pimes espanyoles a crear 10.000 llocs de treball a través de la injecció econòmica directa per a la contractació de persones, la formació i un servei complet de selecció i intermediació laboral.

 Des del llançament del programa “Yo Soy Empleo”, 70 empreses de Catalunya ja han participat en la formació d’ESADE a Barcelona. En vista de l’alt índex d’atur al nostre país, “la formació esdevé un aliat clau per a qualsevol empresa o emprenedor, independentment de la seva naturalesa, ja que els permet obtenir els coneixements necessaris per a ser més competitius, més rendibles i, en conseqüència, incrementar el nivell de contractació”, segons Marc Corretja, professor i director acadèmic del programa a ESADE.

 Durant la presentació d’aquesta segona edició del programa formatiu a Barcelona, Antoni Ballabriga, director global de Responsabilitat i Reputació Corporativa del BBVA, ha afirmat que “aquesta iniciativa és una ajuda directa i econòmica a les pimes, és un intermediació laboral i és també formació: una formació dissenyada per aportar una visió emprenedora i orientada al creixement i a la internacionalització de pimes, amb la finalitat última d’ajudar-les a generar ocupació en els seus entorns”.

 

Formació contra l’atur

 Encara que la formació s’oferirà a més 320 pimes, ja hi ha més de 200 empreses, procedents principalment dels sectors dels serveis, la consultoria i la tecnologia, que han sol·licitat la formació per als vuit cursos que es faran a Barcelona fins a l’any que ve. Actualment, aquestes empreses ocupen unes 5.000 persones, i s’estima que “Yo Soy Empleo” ajudarà a crear unes 1.500 noves ocupacions a Catalunya. L’objectiu del programa és arribar als 10.000 nous llocs de treball arreu de l’Estat.

 Barcelona és la segona ciutat amb més pimes ocupadores que s’han adherit al programa “Yo Soy Empleo”, amb un 10 %, per darrere de Madrid, amb un 21 %, i seguida de Sevilla i Valladolid, ambdues amb un 5 %. Des del llançament del programa, ara fa tres mesos, el 74 % de les ocupacions que s’han creat arreu de l’Estat són indefinides, mentre que el 26 % corresponen a altres tipologies de contractes.

 

1.600 sol·licituds a Catalunya

 Durant aquest cap de setmana, prop de 40 participants ―entre directius, propietaris de pimes, emprenedors i autònoms― rebran classes al campus d’ESADE a Barcelona de professors de primer nivell de l’escola. L’objectiu és que obtinguin ràpidament els coneixements necessaris per modernitzar les seves empreses i aconseguir així crear ocupació de manera sostinguda.

 Cal destacar que més de 3.000 empreses ja s’han donat d’alta als diferents mòduls que ofereix “Yo Soy Empleo”: ajudes directes de fins a 3.000 euros, formació i servei d’intermediació laboral. Pel que fa a la demanda, més de 21.000 persones aturades, 1.600 de Catalunya, ja han sol·licitat l’alta en el programa per aconseguir un lloc de treball.

 ESADE, juntament amb altres escoles de negocis de referència a l’Estat espanyol, com l’Instituto de Empresa, la Deusto Business School i l’Instituto Internacional de San Telmo, s’afegeix al projecte desenvolupant un programa especial de formació presencial gestionat pel Campus BBVA, adreçat a directius i propietaris d’unes 2.000 pimes i a autònoms. Un total de 450 petites i mitjanes empreses ja han seguit els cursos que s’han impartit a les ciutats de Madrid, Sevilla, Bilbao, Las Palmas, Barcelona, València, Valladolid, Màlaga, Santander i La Corunya. Les empreses que participaran a tot el programa formatiu previst donen feina a més de 35.000 persones.

 

Pla de creixement

 Durant tota la formació, es tractaran temes estratègics i operatius útils per a la gestió correcta de negocis de qualsevol naturalesa. En aquesta línia, s’impartiran matèries relacionades amb estratègies corporatives per al creixement, models de negoci, l’ús de les noves eines de màrqueting digital, l’anàlisi i la presa de decisions financeres, el disseny d’estratègies per competir en entorns complexos, els factors clau per a la internacionalització, o la gestió i el lideratge de persones.

 Aquests continguts i les diferents sessions del programa tenen per objectiu proporcionar els coneixements necessaris perquè els participants puguin fer el pla de creixement dels seus negocis a mesura que avancen en les sessions formatives.

 Així mateix, la formació facilita el networking entre les empreses participants en promoure un autèntic ecosistema de suport a la pime generadora d’ocupació, un fet molt valorat per tots els participants.

 

Sobre “Yo Soy Empleo”

 Amb aquesta iniciativa, el BBVA cerca crear 10.000 llocs de treball donant suport econòmic a les pimes i als autònoms que ofereixin llocs de treball al nostre país, concretament, fins a 3.000 euros per persona aturada contractada de forma indefinida i fins a 1.500 euros per cada aturat contractat en altres modalitats, amb contractes mínims d’un any. Fins avui, les pimes han sol·licitat gairebé 1.400 ajudes, que han cristal·litzat en 965 contractes indefinits. La resta estan en procés d’estudi o pendents de documentació.

 A més de la formació a ESADE, el projecte oferirà assessorament a càrrec d’un equip de consultors de selecció que gestionaran els processos de reclutament de les empreses que ho sol·licitin. Les ofertes i demandes d’ocupació que s’originin es canalitzaran a través de la pàgina web www.yosoyempleo.es, des d’on qualsevol persona o empresa podrà participar de la iniciativa donant-se’n d’alta. Cal destacar que Barcelona és la ciutat espanyola que ha rebut més sol·licituds a través de la web. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere