Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El sensor per tractar pacients amb Parkinson rep un premi europeu a Brussel•les / UPC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 help
 El sensor desenvolupat per Telefónica, el Consorci Sanitari del Garraf i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per optimitzar a distància el tractament de pacients amb Parkinson avançat ha estat premiat al Congrés Mundial d’Investigació i Innovació que se celebra aquest dimecres a Brussel·les, han informat les tres institucions en un comunicat conjunt.

 El premi, convocat per l’European Projects Association (EPA), en col·laboració amb European Academy for Education and Social Research i el Comitè Econòmic i Social, reconeix els projectes finançats per la Unió Europea (UE) que han tingut un impacte positiu, un guardó que s’atorga en sis categories diferents.

 El projecte Help (Home based Empowered Living for Parkinson’s diseases patients), els primers resultats del qual van ser presentats l’abril d’aquest any, pretén millorar la qualitat de vida dels malalts de Parkinson a través d’un sistema intel·ligent de seguiment i medicació a distància en temps real.

 El dispositiu ha estat provat fins ara en sis pacients espanyols i un israelià, –un sensor de la mida d’un mòbil que s’adhereix al cos del malalt mitjançant un cinturó de neoprè–, i s’ha demostrat que és capaç de detectar la paralització del malalt fruit d’un atac de Parkinson, el que activa l’ordre d’incrementar les dosis de medicació en la bomba subcutània que té implantada. 

 Tot aquest procés es produeix “en temps real” al detectar els símptomes de la malaltia, el que demostra que les comunicacions mòbils poden canviar la forma de tractar el fàrmac. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere