Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La professora Ángeles Solanes de la UV participarà en l’elaboració del II Pla Nacional de Drets Humans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La professora i investigadora de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH) i vicedegana de Relacions Internacionals en la Facultat de Dret, Ángeles Solanes, ha estat designada membre del comitè tècnic encarregat d’elaborar el II Pla Nacional de drets humans d’Espanya, el qual es realitza a instàncies del Ministeri de la presidència, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat. 

 D’altra banda, el professor Pablo Ceriani, investigador associat de l’IDH, ha estat elegit com a membre del Comité de l’ONU sobre drets dels immigrants i les seues famílies. Ceriani és professor del Centre d’Estudis Legals i Socials de l’Argentina (CELS) i en les pròximes setmanes llegirà el seu tesi doctoral al IDH.

 Estos dos nomenaments se sumen a la recent designació del professor i investigador de l’IDH Javier de Lucas com a membre del Consell Assessor del Mecanisme Nacional contra la Tortura (MNT), que a Espanya està adscrit al Defensor del Poble, i reforcen el paper de l’IDH com a centre investigador de referència a l’àrea de drets humans. 

 Les investigacions d’Àngels Solanes, professora titular de Filosofia del Dret i acreditada a càtedra, aborden qüestions relacionades amb els drets humans des de la perspectiva del dret espanyol i el comparat, entre d’altres, sobre les societats multiculturals, la ciutadania, l’estrangeria, la immigració, la igualtat, la integració social, el voluntariat i el tercer sector.

 A l’àmbit internacional, ha col·laborat i ha realitzat estades d’investigació en diferents organismes com l’Institut d’Etudes et de Recherches Europe-Meditérranée i l’Agence pour Développement des Relations Interculturelles et le Centre d’Information et d’Etudes sud les Migrations Internationales, tots dos a París; al Haut Commissariat aux Droits de l’Homme, Nations Unides a Ginebra; al Center for Comparative Immigration Studies a San Diego; o el Center for the Study of Human Rights, London School of Economics and Political Science, a Londres.

 Creat l’any 2005, i dirigit actualment per la professora Consuelo Ramón, l’Institut de drets humans de la Universitat de València ha rebut del Ministeri d’Educació la Menció d’Excel·lència pel seu programa de doctorat drets humans, Democràcia i Justícia Internacional. 

 L’IDH va obtenir el 2008 una ajuda dins del programa Consolider-Enginy 2010. L’Institut forma part d’un projecte en el qual participen 12 grups d’investigació de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de drets humans Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. El projecte seleccionat s’anomena ‘El temps dels drets’ i el seu investigador principal ha estat el professor Gregorio Peces-Barba. 

 Consolider-Enginy 2010 és la principal via de finançament del Pla Nacional d’Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2011 per a projectes d’alta qualitat. Ha estat la primera ocasió que un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtenir una ajuda d’este tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere