Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Sis universitats estrangeres reben 55.000 euros per impartir classes de català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Sis universitats estrangeres impartiran classes de català aquest curs 2013 després de la concessió de 55.120 euros en subvencions per part de l’Institut Ramon Llull (IRL), i l’australiana Monash University oferirà aquesta formació per primera vegada, segons han informat a Europa Press fonts de la institució.

 A més d’aquest centre que se suma a la docència del català, els centres que obtindran les ajudes són la Universitat de l’Aconcagua de l’Argentina, Hosei University del Japó, la Universitat de Guadalajara de Mèxic, la Universitat de Xile i la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile.

 Segons aquestes fonts, tot i que el volum de professors i alumnes varia segons la universitat, cada centre tindrà, com a mínim, un docent que impartirà català, normalment, en el marc dels estudis de llengües romàniques.

 Pel que fa als alumnes que es beneficiaran d’aquestes ajudes, que està en funció de si l’assignatura és de lliure elecció o optativa, el nombre d’inscrits oscil·la entre 10 i 30 alumnes per centre, de manera, que hi haurà entre 60 i 180 estudiants de català aquest curs.

 Aquesta partida d’ajudes està molt lluny de l’import global de 1.502.245 euros que el curs passat es van destinar a 87 universitats estrangeres dins del mateix concepte, tot i que encara falta una segona convocatòria d’ajudes el juliol per a l’ensenyament del català, en el qual entren les universitats que tenen un calendari acadèmic “a cavall entre dos anys naturals”. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere