Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’equip de govern de la UPC descarta la rebaixa salarial a interins i defensa acomiadar-los

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 L’equip de govern de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha rebutjat la proposta del Consell Social de reduir un 25% la jornada i el sou del personal d’administració i serveis (PAS) com a alternativa als acomiadaments de 78 treballadors, i ha defensat la seva execució.

 La directora de la Junta de PAS de la UPC, Alícia Fernández, ha explicat que la gerència del centre ha posat “pals en les rodes” a les propostes del col·lectiu afectat, que apostava per reduir els complements salarials dels caps de servei i disminuir la retribució del personal de confiança, entre d’altres.

 En un informe la gerent de la UPC Carme López proposa al Consell de Govern que se celebra aquest dilluns, que aprovi la “modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT), que preveu l’amortització de 78 places” de personal interí, i ho elevi al Consell Social d’aquest dimarts perquè ho aprovi de manera definitiva.

 Alternativament, proposa “deixar sense dotació econòmica les 78 places ocupades actualment per personal interins” i també el seu trasllat al Consell Social, de manera que no deixa marge perquè aquests treballadors continuïn en la UPC. 

Aquest escrit parteix de les conclusions de la Comissió Econòmica i d’Infraestructures (CEI) que ha estudiat si era compatible mantenir els llocs de treball, reduint l’estalvi compromès de 1.480.000 euros “en altres partides del pressupost”. 

 En la seva proposta, la CEI ha determinat que aquests estalvis –energètic o de reserva de personal docent i investigador (PDI) laboral, per exemple– no arriba “en cap cas” a la quantitat de 1.480.000 euros.

 La gerència ha tingut en compte aquesta valoració per fer el seu posicionament, a més de remarcar que “no ha estat possible arribar a un acord” amb els afectats respecte a la reducció d’un 25% de la jornada i el sou del conjunt d’interins. 

 El tercer argument que utilitza la gerència són els comptes de la UPC “tenint en compte les desviacions pressupostàries previstes i la incertesa en alguns aspectes de la previsió d’ingressos del pressupost 2013”, especialment per la transferència corrent de la Generalitat. 

 
ACAMPEN DAVANT DEL RECTORAT

 Una cinquantena de persones s’han reunit aquest dilluns al migdia mentre se celebrava el Consell de Govern davant del rectorat de la UPC, i han plantat una quinzena de tendes de campanya perquè volen passar la nit en protesta contra la situació.

 Després de desplegar una pancarta amb l’afirmació ‘Només volem treballar’ han llegit un manifest en el qual han carregat contra els responsables del centre perquè “no s’han mogut ni un mil·límetre del seu posicionament inicial” de tirar als interins, sense tenir en compte fet que suposa actualment enviar a l’atur a una persona. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere