Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El catedràtic Joandomènec Ros de la UB, president de l’Institut d’Estudis Catalans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El catedràtic Joandomènec Ros, del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, ha estat elegit president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) per als propers quatre anys, amb un total de cent cinquanta-tres vots a favor, vint-i-tres vots en blanc i dos vots nuls, en el Ple celebrat ahir dilluns, 10 de juny.

 La participació ha estat del 81 %. Ros era l’únic candidat que optava a la Presidència de l’IEC i substituirà Salvador Giner, que ha estat el president de l’IEC entre els anys 2005 i 2013. El nou president començarà a exercir el càrrec el proper 1 de setembre.

 Joandomènec Ros, que actualment és vicepresident en funcions de l’Institut, formarà un equip de govern integrat per Joaquim Agulló i Jaume de Puig, com a vicepresidents, i Romà Escalas, com a secretari general.

 El professor Ros és expert en biologia, zoologia i ecologia de les comunitats bentòniques marines litorals, amb especial interès en l’estudi dels organismes suspensívors i fitòfags, i de les interrelacions entre els sistemes planctònic i bentònic. Membre del consell científic de diversos centres de recerca i parcs naturals europeus, és també un divulgador actiu del coneixement científic als mitjans de comunicació, i ha publicat títols com ara Objectiu: l’Antàrtida. Diari de bord d’una campanya oceanogràfica (Empúries, 1999), La natura marradeja (Rubes Ed., 2001), Vora el mar broix. Problemàtica ambiental del litoral mediterrani (Empúries, 2001) i L’altra meitat del medi ambient (Almuzara, 2007), entre d’altres.♦

 

Fotografia: El catedràtic Joandomènec Ros (dreta) rep la felicitació del Dr. Salvador Giner.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere