Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Anduiza, Ridao, Tapia i Vallès debaten la regeneració política / Associació d’Amics de la UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Eva Anduiza, José María Ridao, Joan Tapia i Josep Maria Vallès participaran al debat “La regeneració de la política”, que organitza l’Associació d’Amics de la UAB el proper 13 de juny, a les 18,30 h, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10. Barcelona).

 

 Aquesta taula rodona vol aportar una reflexió sobre les possibles vies de sortida de la crisi política que acompanya la difícil situació social dels temps actuals. La hipocresia institucional i el partidisme desmesurat, les proves d’una àmplia i qualificada corrupció i una gran manca de confiança en què les institucions i la classe política puguin resoldre dignament la situació social han aprofundit en una desmoralització col·lectiva sense precedents. Entre els efectes, es dóna un decaïment de l’esperit europeista i una intoxicació populista als governs de diversos països.

 Davant d’aquesta realitat, la societat es planteja la necessitat d’una regeneració de la qualitat democràtica i un replantejament de les estructures, usos i costums polítics, dels mecanismes de representació i participació i del funcionament intern dels partits.

 Al debat del proper 13 de juny, tractaran aquestes qüestions quatre experts analistes amb experiències complementàries. Eva Anduiza és professora de Ciències Polítiques de la UAB, investigadora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i coordinadora del grup de recerca Democràcia, Eleccions i Ciutadania. El politòleg i escriptor José María Ridao ha estat diplomàtic a diversos països i ambaixador d’Espanya davant la UNESCO. Joan Tapia, periodista i analista, ha estat director de La Vanguardia, de Barcelona Televisió i de TVE a Catalunya. I Josep Maria Vallès, catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB, ha estat rector de la Universitat, conseller de Justícia de la Generalitat i coeditor de l’obra Política para apolíticos (Ariel), que tracta sobre alguns dels temes que es debatran a la taula rodona.

 Aquest acte, que serà moderat pel president de l’Associació d’Amics de la UAB, Antonio Franco, s’emmarca dins del cicle “La universitat opina”. Per assistir-hi, cal reservar una plaça trucant al 93 581 14 90 o bé escrivint a l’adreça amics@uab.cat.

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere