Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UIC investiga l’efecte regenerador neuronal del fàrmac Núcleo C.M.P. Forte de Ferrer

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La UIC i Ferrer Internacional han signat avui un conveni de col·laboració a través del qual es constitueix l’aula Núcleo C.M.P. Forte Ferrer. Des d’aquesta nova aula, es pretén potenciar la investigació sobre els efectes del fàrmac de Ferrer Núcleo C.M.P. Forte sobre la mielinització dels nervis perifèrics. Aquesta tasca permetrà confirmar els efectes beneficiosos del fàrmac en el tractament de patologies desmielinitzants, com les leucodistròfies, la neuropatia diabètica o la polineuropatia inflamatòria crònica.

 

 A la signatura del conveni, hi han estat presents, per part del Grup Ferrer, el Dr. Fernando García Alonso, director de l’Àrea Científica; el Dr. Joaquim Delgadillo, director de Desenvolupament Clínic, i el Dr. José L. Llorenç, director mèdic. Per part de la UIC, hi han assistit el Dr. Pere Alavedra, rector de la Universitat; el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i la Dra. Núria Casals, directora de l’aula Núcleo C.M.P. Forte Ferrer.

 

Avenç en la investigació

 L’Àrea de Farmacologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC, dirigida per la Dra. Núria Casals, va iniciar el 1999 una col·laboració científica amb Ferrer Internacional per a l’estudi del mecanisme d’acció de diferents fàrmacs, col·laboració que s’ha mantingut durant els últims 13 anys.

 Durant el període 1999-2002 es van analitzar els efectes protectors del fàrmac Citicolina en la mort neuronal per isquèmia.

 En el període 2003-2006 es va estudiar l’efecte protector del fàrmac Núcleo C.M.P. Forte sobre les cèl·lules nervioses, i des de l’any 2007 s’investiga l’efecte d’aquest mateix fàrmac sobre les cèl·lules de Schwann en el tractament de les neuropaties perifèriques i la regeneració del sistema nerviós perifèric.

 Actualment, l’equip estudia l’efecte regenerador neuronal del fàrmac Núcleo C.M.P. Forte en cocultius de Schwann i neurones.

 El grup de recerca liderat per la Dra. Núria Casals ja ha publicat quatre articles en revistes internacionals sobre la investigació dels efectes de Núcleo C.M.P. Forte. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere