Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Es presenta la Barcelona Graduate School of Mathematics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El proper 17 de juny, a les 16 h, a la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (C. del Carme, 47. Barcelona) es presentarà la Barcelona Graduate School of Mathematics (BGSMath) en el marc de la 16ª trobada de la Societat Catalana de Matemàtiques.

 La BGSMath aplega les activitats científiques adreçades a estudiants de postgrau ofertes per les quatre institucions promotores (UAB, UB, UPC i Centre de Recerca Matemàtica), les entitats de suport a la investigació i la majoria dels grups de recerca en matemàtiques de Catalunya.

 Aquesta escola vol proporcionar, de manera coordinada, formació de postgrau en recerca i atreure investigadors postdoctorals del màxim nivell, millorar l’ocupació dels matemàtics als sectors productius i vehicular la col·laboració entre els agents actius en recerca matemàtica a Barcelona.

 La jornada començarà a les 11,15 h amb l’obertura i amb una xerrada sobre l’Idescat a càrrec del seu director, Frederic Udina. Les sessions del matí continuaran amb la presentació de la nova revista reports@scm i la conferència “De l’ordre al caos: el paper de les varietats invariants”, a càrrec de Carles Simó, professor de la UB i Premi Nacional de Recerca 2012.

 A la tarda, Ferran Hurtado (UPC) oferirà la ponència “Una generalització de la convexitat basada en rectes secants”. A les 16 h, a la presentació de la BGSMath, intervindran Lluís Alsedà (UAB), Joaquim Ortega (UB) i Oriol Serra (UPC). Finalment, tancarà la jornada la conferència “Of triangles, gases, prices and men”, que pronunciarà Cédric Villani, professor de la Université Claude Bernadr Lyon 1, investigador de l’Institut Henri Poincaré i Medalla Fields 2010.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere