Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Xarxa Vives i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua consoliden la seua col•laboració amb la firma d’un conveni marc

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Xarxa Vives i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han consolidat este dilluns la seua relació de col·laboració mitjançant la firma d’un conveni marc. En un acte que ha tingut lloc a la Universitat Jaume I, el president de la Xarxa i rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, ha signat l’acord amb el president de l’AVL, Ramón Ferrer. El conveni té com a “finalitat coordinar futurs projectes de foment de la llengua i la cultura pròpies”, segons han indicat les institucions en un comunicat. 

 Ramírez ha destacat la importància “simbòlica” de l’acord, que té una càrrega “importantíssima de compromís” per a les dos parts i no ha dubtat a qualificar la firma del conveni com “una de les fites” de la seua etapa com a president i com a rector de la UB.

 Al seu torn, Ferrer ha remarcat “les ganes de treballar conjuntament” amb la Xarxa des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i ha dit que l’acord suposa “el començament d’una etapa”. Finalment, el vicepresident primer de la Xarxa, Joan Viñas, ha posat èmfasi en la importància del treball desenvolupat pel vicepresident segon i rector de la UJI, Vicent Climent, “per a fer possible l’acord”.

 Amb la firma d’este conveni, l’AVL amplia la línia de col·laboració que manté amb les cinc universitats públiques valencianes, en matèria de “normativització al País Valencià i en els àmbits de la recerca i de la promoció de la llengua”. 

 D’altra banda, la col·laboració entre l’AVL i la Xarxa Vives ja s’ha traduït durant els últims tres anys en l’organització, conjuntament amb l’Institut Ramon Llull, dels cursos de didàctica de la llengua com a idioma estranger, una quarta edició que tindrà lloc a la tardor a Vinaròs i Morella (Castelló). ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere