Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Antoni Martí guanya el III Premi Càtedra Blasco de la Universitat de València amb un assaig sobre literatura, memòria i història

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Antoni Martí Monterde ha estat el guanyador del III Premi d’Assaig Cátedra Blasco de la Universitat de València per la seua obra ‘El far de Londsdrup’, un assaig sobre la literatura com a unificadora dels espais històrics i els de la memòria, segons ha informat en un comunicat la Universitat de València. 

 El premi, convocat en memòria del professor de Filosofia Josep Lluís Blasco per a tasques de caire filosòfic, polític o sociològic, està dotat amb 6.000 euros i comporta l’edició de l’obra per Publicacions de la Universitat de València. 

 El rector, Esteban Morcillo, ha presidit este dimecres el lliurament del premi, acompanyat pel director de Publicacions de la Universitat de València, Josep Lluís Canet.

 L’obra guanyadora és un conjunt d’assajos sobre els llocs de la memòria, en contraposició als llocs històrics, i el paper de la literatura com a conservadora i desvetlladora d’estos llocs: una defensa de la percepció i descripció de les xicotetes coses, la microhistòria i la biografia com a condició de possibilitat d’un coneixement autèntic dels esdeveniments històrics i els canvis socials. En esta edició el jurat ha estat integrat per Vicent Alonso, Cèlia Amorós, Tobies Grimaltos, Gustau Muñoz i Josep-Maria Terricabras. 

 La Cátedra de Filosofía i Ciutadania Josep Lluís Blasco Estellés és una iniciativa de la Societat de Filosofia del País Valencià, del Departament de Metafísica i Teoria del Coneixement, de la Secció de Filosofia de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i de la pròpia Facultat. 

 La missió de la càtedra és constituir un fòrum en el qual les dues màximes vocacions de Josep Lluís Blasco, la vocació filosòfica i la vocació cívica i ciutadana, troben un espai de confluència. L’objectiu és acostar la filosofia als ciutadans sotmetent els problemes socials més apressants a la reflexió dels filòsofs i pensadors i fer arribar esta reflexió a la societat. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere