Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Art en perill: destrucció i salvaguarda d’un patrimoni artístic”, tema de les II Jornades d’Història de l’Art a Catalunya / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

destrucció

 Quan contemplem les obres d’art no sempre tenim present que són objectes fràgils i delicats. Tanmateix, val la pena recordar que n’hi ha moltes que han arribat fins avui després de superar greus amenaces i de salvar-se de les onades de destrucció. Moltes altres, en canvi, no ho han aconseguit i han sucumbit o han patit ferides greus.

 En les jornades dedicades a l’«Art en Perill», en les quals hi participen Francesc Miralpeix, Joan Bosch i Joaquim M. Puigvert, per part de la UdG, i Gemma Domènech, de l’Institut de Recerca en Patrimoni Cultural, juntament amb d’altres experts d’universitats i centres de recerca espanyols i europeus, es reflexionarà sobre alguns dels episodis més devastadors de la història europea i es posarà l’èmfasi en els avatars soferts pel patrimoni històrico-artístic català i hispànic i en el grau en què el van afectar les guerres napoleòniques, la desamortització de Mendizábal o la Guerra Civil. Es farà una avaluació de les tràgiques conseqüències d’aquests esdeveniments en el patrimoni, així com les accions de protecció i salvaguarda que diverses persones i institucions, localment o de manera puntual, van dur a terme per limitar-ne els efectes. A més, s’analitzarà la manera en què les devastacions han distorsionat la nostra aproximació als fets històrics i la narració històrico-artística que en construïm.

 En el marc del programa «Recercaixa», els promotors d’«Art en Perill», la UdG, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP, l’Obra Social “la Caixa” i la UAB, han concebut les Jornades com una activitat divulgativa de la recerca universitària oberta a tothom que s’interessi pel patrimoni cultural, en siguin professionals o no.

 

II JORNADES D’HISTÒRIA DE L’ART A CATALUNYA

Girona, 25 i 26 de juny de 2013

EspaiCaixa – auditori / pl. Poeta Marquina, 10

 

PROGRAMA  oficial ……..  CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere