Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reprodueixen al laboratori una substància marina amb propietats antibiòtiques / Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior


 Químics de l’IRB Barcelona obtenen per síntesi la baringolina, un producte aïllat d’un microorganisme marí per la farmacèutica BioMar SA, que amb dosis molt petites inhibeix el creixement de bacteris resistents a antibiòtics.

 La resistència als antibiòtics que desenvolupen els bacteris força als laboratoris farmacèutics a buscar constantment nous productes per substituir aquells que han perdut eficàcia. El fons marí és, des de fa tres dècades, una font immensa de substàncies susceptibles de convertir-se en fàrmacs.

 L’empresa BioMar va aïllar una molècula d’un microorganisme marí de les costes alacantines que amb una concentració molt baixa demostra una activitat antibiòtica prometedora, la baringolina.

 Ara, el laboratori de *Fernando Albericio* en Química Combinatòria a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) que col·labora amb BioMar, l’ha reproduït al laboratori i n’ha certificat l’estructura. Els resultats d’avui obren la via a conèixer millor com actua la substància i a fer-ne derivats per poder transformar-la en un fàrmac viable a deu anys vista. Els resultats els avança avui en edició online, *Angewandte Chemie*, la revista científica en química per excel·lència.♦

Article de referència:
“Total Synthesis and Stereochemical Assignment of
Baringolin”,  Xavier Just-Baringo, Paolo Bruno, Lars K. Ottesen, Librada M. Cañedo, Fernando Albericio and Mercedes Álvarez. *Angewandte Chemie* (2013)

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere