Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Vodafone i la UAO CEU participen en un projecte de recerca sobre telèfons intel•ligents per a persones grans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Un estudi pioner al mercat tecnològic i sociològic donarà a conèixer les demandes d’usabilitat i accessibilitat de telèfons intel·ligents i tablets per a persones grans.

 Avui finalitza la primera fase del projecte de recerca sobre la “Usabilitat i accessibilitat de telèfons intel·ligents per a persones grans” realitzat per la Fundació Vodafone i la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU)

 L’objectiu de la recerca se centra en l’anàlisi de l’ús dels telèfons intel·ligents (smartphones) i de les tablets per part de les persones grans a partir de tècniques metodològiques quantitatives i qualitatives i focus groups desenvolupats íntegrament en la UAO CEU. Els resultats permetran avaluar i adaptar les apps dels mòbils per millorar la capacitat d’ús i la seva accessibilitat a les necessitats socials i també d’aquells que sofreixen algun tipus de discapacitat.

 Javier del Arco, coordinador científic del projecte de la Fundació Vodafone i Joan Francesc Fondevila, coordinador científic i investigador principal a la Universitat, han estat els encarregats d’implementar, al llarg d’aquests mesos, juntament amb la participació de diversos departaments i membres del personal d’administració i servei (PAS) de la comunitat universitària, tot el procés investigador. Malgrat trobar-se aquest projecte en una fase inicial, ja s’han evidenciat algunes de les dificultats amb les quals es troben les persones majors. Per exemple, les dificultats que genera l’ús de la pantalla de bloqueig inicial en els smartphones per a aquest col·lectiu en concret o la necessitat de traduir algunes aplicacions. Aquest estudi permetrà avaluar amb facilitat de l’ús d’aquests terminals i podrà aplicar de forma eficaç els suggeriments sobre la incorporació o eliminació de continguts de les apps per smartphone i tablets per part de persones majors.

 El Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón, director del departament de Ciències de la Comunicació i del Màster Universitari en Comunicació Digital i Noves Tecnologies de la UAO CEU, ha destacat, al llarg de l’última jornada d’avui, “la importància de la implicació universitària en aquest projecte empresarial que neix amb una clara vocació de millorar l’ús de les noves tecnologies i facilitar així la seva accessibilitat. Es tracta d’una prova més del treball intens i fructífer que exercim en la UAO CEU entre Empresa i Universitat”.

Respostes a necessitats tecnològiques

 La incorporació de la tecnologia és una realitat ascendent que compta amb grups d’usuaris cada vegada més amplis. El de la tercera edat o les persones grans és un nínxol d’ús de tecnologia (i, per tant, nínxol de mercat) molt interessant des del punt de vista sociològic i tecnològic. Fins al moment són escassos els estudis quantitatius de penetració i d’ús de tecnologia, però els estudis qualitatius són pràcticament nuls. És per això que, de forma pionera, aquesta recerca pretén analitzar l’ús dels telèfons intel·ligents per part de les persones majors a Espanya, a partir de tècniques metodològiques quantitatives i qualitatives (focus group a Catalunya). Els resultats permetran avaluar i adaptar una mostra de apps mòbils i la capacitat d’ús i accés d’aquest target oferint respostes concretes a necessitats tecnològiques. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere